Musta viisiminuuttinen UJK:n turma

0
Jääkeikossa maalin tekijänä Henri Pelto no 13.

Sunnuntaina Uudenkaupungin jäähallissa nähtiin hyvätasoinen kolmosdivarin jääkiekko-ottelu. Kotijoukkue olisi voinut poistua askista kolmen sarjapisteen kera, mutta toisen erän musta viisiminuuttinen toi liian haastavan tilanteen loppupeliin. UJK kehitti onnistuneesti kiriä, mutta ei päässyt enää tasoihin ja Rauma Tigers pääsi viemään pinnat mukaansa lukemin 3-5.

Ensimmäinen erä oli alasarjalätkälle harvinainen. Ei yhtään maalia, eikä edes jäähyjä. Siltikin periodi oli laadukasta kiekkoa.

Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua. Erän kolmannella minuutilla kiekko oli ensimmäisen kerran maalivahti Peetu Putron takana ja sama toistui kolmesti viiden minuutin aikana. Tilanteessa 0-3 Kotkien valmentaja Mika Ranta otti aikalisän.

– Sanoin jätkille, että palataan perusasioihin. Jokainen merkkaa tarkemmin oman pelaajansa puolustuspäässä ja ollaan huolellisia. Ei mitään ihmeellistä, vaan perusjuttuja, Ranta kertasi.

Hiljalleen painopiste vaihtui. Viisi minuuttia ennen erän loppua Kasperi Hirvasoja nousi hyökkäysalueelle, jätti kiekon Markus Saariselle ja siitä ranteet lukkoon. Saarisen kavennus nostatti isäntien fiilistä ja kolme minuuttia myöhemmin Henri Pelto (Lasse Loven, Niko Koski ) muutti tilanteeksi 2-3. Vielä erän lopussa oli hyvä mahdollisuus tasoitukseen, mutta innokkuus kostautui.

– Tigers muutti pelityyliään ja heidän laitahyökkääjät lähtivät ylös heti kun heidän pakit saivat kiekon. Tällaisesta nopeasta hyökkäyksestä tuli sitten maali toisen erän lopulla, Ranta harmitteli.

Kolmannen erän alussa Tommi Touru ja Konsta Kerttula petasivat paikan Joona Uusitalolle , joka toi ukilaiset uudelleen maalin päähän. Pitkään mentiin näissä lukemissa. Kerttulalla oli loistava mahdollisuus tasoitukseen läpiajosta, mutta Jyskeen paidassa kovaa jälkeä tehnyt peluri ei saanut kiekkoa ujutetuksi maaliin. Lopulta Tigers sinetöi ratkaisevan osuman tyhjään maaliin.

– Sanoin pojille, että tämä porukka mahdollisesti tavoittelee nousua. Jos pärjäämme näin hyvin heille, niin pärjäämme varmasti myös muillekin, Ranta päätteli.

Tigersilla oli monta ylempien sarjatasojen kokemusta omaavia pelaajia, joista tunnetuin oli Aki Juusela. Vielä neljä vuotta sitten Juusela pelasi SM-liigaa Porin Ässien riveissä.

Pelit jatkuvat ensi lauantaina Tarvasjoella.