Naiset ja nuoret hyvissä asemissa ringetessä

0
Jalkapallokauden päätyttyä Katarina Maikola (3) on päässyt keskittymään ringetteen ja jälki on ollut tehokasta. Kuva UJK-Hyvinkää-ottelusta 16.10.

UJK:n naiset voittivat viikolla neljännen pelin putkeen ja nousivat ykkössarjassa jo viidenneksi, vain pisteen päähän SM-karsintasarjan paikasta, kun kuusi peliä on jäljellä.

UJK kohtasi viime viikon torstaina kotikentällä VaPS:n, joka tulee Sastamalasta. Alkupelissä maaleja tehtiin vuorotellen, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin se kääntyi UJK:n eduksi.

UJK voitti avauserän 4–2 ja toisen 4–2 eli avauspuolikas on varsin runsasmaalinen. Toisella puolikkaalla UJK onnistui vielä kaksi kertaa, vieraat vain kerran ja niin päädyttiin loppulukemiin 10–6.

Fanni Elo ja Maria Luoto osuivat kolmesti, Teresa Tapani kahdesti ja Senni Komulainen ja kauden avauspelinsä pelannut Noora Peltovirta kerran. Jemina Päivöke maalissa torjui 32 kertaa.

Alkusarjan neljä parasta jatkavat SM-karsintasarjassa ja voitolla UJK nousi siis vain pisteen päähän neljäntenä olevasta Ilveksen, jolla on lisäksi yksi ottelu enemmän pelattuna.

Jäljellä olevista kuudesta pelistä UJK saa pelata neljä kotonaan, mutta kohtaamatta on vielä kolme joukkuetta sarjan kärkinelikosta, joten tiukaksi menee.

Taistelu pisteistä jatkuu jo tänään tiistaina, kun UJK kohtaa kotihallissa sarjakakkosen FoPSin, ottelu alkaa kello 19.30. Joukkueen seuraava peli on vasta 12.11. Helsingissä.

B-nuorten viikonlopun vieraskiertue onnistui kahden pisteen arvoisesti. Lauantaina UJK kukisti Helsinki Ringeten, mutta sunnuntaina sarjan kärkikamppailussa taipui lopussa kahdella maalilla Espoon EKS:lle.

Lauantaina päiväpelissä matkan rasitukset taisivat alussa painaa, sillä kotijoukkue otti muutamassa minuutissa 2–0-johdon ja vielä puolivälissä UJK oli 3–2-tappiolla.

Loppupeli oli kuitenkin UJK:n hallintaa. Varsinkin kolmas erä oli UJK:n ylivoimaa, maalit 3–0 ja maalivahtien torjunnat 18–4. Loppunumerot UJK:lle 10–6.

Sunnuntain pelin Leppävaarassa UJK puolestaan aloitti vahvasti ja siirtyi toisen erän alussa jo 4–1-johtoon. Kotijoukkue EKS puristi kuitenkin toisessa erässä lopulta tasoihin 6–6.

Tasoissa lukemin 8–8 oltiin vielä vajaa kymmenen minuuttia ennen summeria, mutta lopussa EKS punnersi kaksi maalia ja voitti 10–8.

Viikonlopun peleissä Emma Usvala teki viisi maalia, Katarina Maikola neljä, kerran onnistuivat Pihla Suominen , Ilona Niemi , Aino Grönros ja Veera Anto .

Tappiosta huolimatta B-nuorten asema SM-karsintasarjassa on hyvä. Se on sarjassa kuudentena, mutta eroa yhdeksänteen eli ensimmäiseen varsinaisen SM-sarjan ulkopuolelle jäävään joukkueeseen on viisi pistettä ja kaiken lisäksi UJK:lla on ottelu vähemmän pelattuna.

Seuraava peli on torstaina kotihallissa, vastaan tulee sarjakakkonen Rauman Lukko. Lyhyen tauon jälkeen vuorossa on 12.11. ja 13.11. kaksi kotipeliä ja sen jälkeen vielä kolme vierasottelua.

Jussi Arola