Naisille voitto, tytöille tappio

0
Terasa Tapani teki sunnuntaina kolme maalia ja syötti kaksi ja on ollut muutenkin tehokas, alkukauden kolmessa pelissä on syntynyt 11 tehopistettä.

UJK:n B-tytöt kärsivät ringetessä lauantaina kotikentällä SM-karsintasarjan kärkikamppailussa niukan maalin tappion Blue Ringsille, naiset taas nappasivat kauden toisen voittonsa sunnuntaina vierasottelussa Järvenpäässä.

Nurmijärven Blue Rings oli UJK:n tapaan voittanut kaikki edelliset pelinsä. Se saapui Uuteenkaupunkiin varsin pienellä joukkueella, mutta onnistui säilyttämään puhtaan tilinsä tiukan kamppailun jälkeen.

Blue Rings oli alussa terävämpi ja karkasi toisen erän alussa jo 2-0 johtoon. Loppuerä oli kuitenkin UJK:n selvää hallintaa ja Emma Usvalan ja Lotta Grönrosin erän lopun maaleilla tilanne tasoittui.

Kolmannessa vieraat pääsivät uudelleen johtoon, mutta Emma Usvala karvasi alivoimalla rinkulan alimmalta pelaajalta ja tasoitti. Blue Rings kuittasi kuitenkin nopeasti ja siirtyi kahden pelaajan ylivoimalla puolisen minuuttia myöhemmin uudelleen johtoon.

Päätöserässä ei maaleja enää nähty ja niin peli päättyi 3-4. Varsinkin lopussa UJK:n yritys oli kovaa, välillä vähän liikaakin, sillä maltti unohtui ja se kostautui useana jäähynä. UJK:lle vihellettiin pelissä kaikkiaan 18 minuuttia jäähyjä, vieraille kahdeksan.

UJK:n tilanne säilyi tappiosta huolimatta erinomaisena ajatellen varsinaiseen SM-sarjaan pääsyä. Seuraavaksi tytöt pelaavat kotihallissa 16.10 Hyvinkäätä vastaan ja seuraavan viikonloppuna on vieraskiertue, jonka aikana UJK kohtaa Helsingin ja Espoon EKS:n.

UJK:n naisilla oli sunnuntain vieraspelissä mukana pari uutta pelaajaa ja he näyttivät heti tehonsa. Ottelu Haukkoja vastaan oli kyllä UJK:n hallintaa, mutta numerot pysyivät pitkään tasaisina. Päätöserässä UJK lopulta ratkaisi ja voitti runsasmaalisen pelin lukemin 10-8. Päätöserän torjunnat merkittiin UJK:n eduksi peräti 20-1.

Jyskeen SM-sarjajoukkueessa viime kaudella pelannut Maria Elo pelasi kauden avauspelinsä UJK:ssa ja teki kaksi maalia. Vakituisesti Lukon B-junioreissa pelaava Sanja Maijala oli rinnakkaisedustusoikeudella ensimmäistä kertaa mukana UJK:n naisissa ja hän teki yhden ja syötti yhden maalin.

Teresa Tapani kokosi tehot 3+2, Fanni Elo 2+3 ja lauantaina B-tyttöjen pelissä kaksi maalia tehnyt Emma Usvalan viikonloppu jatkui naisten sarjassa tehokkaasti merkinnöin 2+1.

Naisilla on neljästä pelistä kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kaikki pelinsä voittaneen LuKin jälkeen sarja on hyvin tasainen ja UJK on vain pisteen kakkossijasta.

UJK pelaa 16. päivä vieraissa nollakerhossa olevan Hyvinkään kotikentällä ja torstaina 20. päivä vieraaksi saapuu VaPS, jonka UJK voitti harjoituspelissä kauden kynnyksellä.