Noidat ja luurangot luistimilla

0
Eevi Markela (vas.), Julia Aahtola ja Minja Perkiö saivat palkinnon naamiaisasuistaan Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden Halloween-luistelussa.

Kuinka saada sujautettua noidalle syylä nenään silmät sidottuna? Tätä ja monia muita hauskoja juttuja pääsi yrittämään Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden Halloween-luistelussa. Kolmatta kertaa järjestetty naamiaistapahtuma keräsi jäähalliin kymmenittäin isoja ja pieniä luistelijoita.

– Täällä on temppurata, noitajumppaa, musiikkileikkiä ja seuran omien luistelijoiden esitys, seuran päävalmentaja Milla-Riikka Aaltonen kertoi.

Naamiaisasuissa näkyi pieniä noitia, enkeleitä ja luurankoja, mutta myös edelleen suositun Harry Potterin vaikutus: Tylypahkan koululaisia  peribrittiläisissä koulupuvuissaan. Tilaisuudessa palkittiin kolme valmentajaraadin parhaiksi arvioimaa pukua. Palkinnon saivat Eevi Markela, Julia Aahtola ja Minja Perkiö .

Vakka-Suomen Taitoluistelijoissa on viitisenkymmentä 3–17-vuotiasta luistelijaa. Harrastuksen voi aloittaa luistelukoulusta ja edetä sieltä kilparyhmiin saakka.

– Vanhemmat luistelijat harjoittelevat kuusi kertaa viikossa. Osa harjoituksista pidetään Laitilassa, sillä jääajasta on pulaa, Aaltonen sanoi.

Päätoimisen valmentajan lisäksi seuratoiminta pyörii aktiivisen vapaaehtoisjoukon voimin. Aaltosen mukaan tämä tekee mahdolliseksi sen, että harrastuksen kustannukset on pystytty pitämään suhteellisen edullisina.

– Luistelu on hyvin monipuolinen harrastus, siinä tanssillisuus ja liikunta yhdistyvät hienosti. Se tunne, kun liukuu pitkin jäätä, on aivan erityinen. Meillä on hyvät ryhmät ja täällä on syntynyt kivoja kaveriporukoita.

Halloweenluistelun jälkeen järjestäjät suuntaavat katseet taitoluistelun kotikisoihin. Ne pidetään Uudenkaupungin jäähallissa 19.11.

Pirkko Varjo