Novidan rekkakiertue vei taitajakisan kouluille

0
Taitaja9-kisan yhteydessä yläkouluikäiset pääsivät myös tutustumaan Novidan koulutusaloihin leikkimielisten tehtävien kautta.

Vakka-Suomen alueen yläkoululaiset pääsivät koronapandemian aiheuttaman kahden vuoden tauon jälkeen taas osallistumaan leikkimieliseen Taitaja9-kilpailuun. Ammattiopisto Novidan road show on ollut liikkeellä syyskuun ajan ja yläkoululaisille on ollut mahdollisuus osallistua Taitaja9-kisaan ja tutustua Novidan koulutusaloihin omalla koulullaan.

– Kiertue alkoi Vehmaan yhtenäiskoululta ja sen jälkeen olemme käyneet Laitilassa Varppeen koululla sekä Kalannin että Taivassalon yhtenäiskouluissa. Kiertue päättyi Uudenkaupungin yhtenäiskoululle, tosin rakennustyömaan aiheuttamien tilarajoitteiden takia järjestimme itse tapahtuman Novidan omalla piha-alueella, kertoi Novidan opettaja Laura Lehmuskoski.

Novidalaisten vierailu seutukunnan yläkouluissa on saanut paljon kiitosta.

– Tämä on kiva tapa tutustuttaa yläkouluikäiset ammattiopintoihin. Oppilaat osallistuvat tapahtumaan mielellään, onhan tämä mukavaa vaihtelua tavallisille oppitunneille, tuumi Uudenkaupungin yhtenäiskoulun opinto-ohjaaja Pirita Pirkola.

– Tällä lukukaudella tutustumme myös 8.-luokkalaisten kanssa hiljalleen eri koulutusvaihtoehtoihin, joten tämä on heillekin sopiva aloitustilaisuus, lisäsi Pirkola

Leikkimielinen Taitaja9 on yläkoululaisille suunniteltu kisa, missä tehtävät vaativat näppäryyttä, luovuutta ja tietoakin.

– Tällä kertaa meidän ideoimissa tehtävissä tunnistettiin liikennemerkkejä sekä tehtiin taittelu- ja pakkaustehtävä mahdollisimman nopeasti, kertoi Lehmuskoski.

Paikalliskilpailuissa parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuihin. Alueen parhaat joukkueet jatkavat valtakunnalliseen finaaliin.

Taitaja9 road show on taittanut matkaa Novidan logistiikka-alan kalustolla ja oppilaitoksen henkilökunnan lisäksi kilpailua ja koulutusalojen tutustumispisteitä on ollut mukana pyörittämässä joukko tutor-opiskelijoita.