Nystarsin P16-joukkue salibandyn SM-sarjaan

0
Mustissa pelaavat Nystarsin 16-vuotiaat pojat selvittivät tiensä ikäluokan SM-sarjaan.

Nystarsin joukkue selvitti tiensä karsintasarjasta 12 joukkueen SM-sarjaan. Karsintasarjassa pelattiin kuuden joukkueen lohkossa kaksinkertainen sarja. Kymmenestä pelistä joukkue voitti kahdeksan maalierolla +33, ollen sarjan vähiten maaleja (24) päästänyt joukkue.

SM-sarja muuttaa myös pelitapaa, kun karsintasarja pelattiin turnausmuodossa, on SM-sarjassa vain yksittäisiä otteluita. Myös peliaika muuttuu 3×15 minuutista SM-sarjan 3×20 minuuttiin, tosin pitkillä erätauoilla.

– Kauden päätavoite oli selvitä SM-sarjaan ja siellä nyt ollaan. Viime vuonna olimme ikäluokan kuuden joukossa ja silti tulos oli pienoinen pettymys. Parempaankin olivat saumat. Siinä on hyvää tavoitetta tällä kaudelle. Mukana sarjassa on 11 kivenkovaa joukkuetta, ja yhtään helppoa peliä ei ole luvassa. Osa joukkueista on tuttuja jo viime kaudelta, mutta osa täysin uusia.

Sarja käynnistyy marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Itä-Suomen kierroksella, kun lauantaina joukkue kohtaa Joensuussa JosBa/LeBan ja sunnuntaina kotimatkalla Varkaudessa Varta/Welhot. Ensimmäinen kotipeli on isänpäivänä Pohitullissa.