Pelastuslaitos harjoittelee viikonloppuna ympäristövahinkojen torjuntaa Ugissa

0
Viikonlopun harjoituksen aikana Uudenkaupungin vesialueilla näkyy useita pelastuslaitoksen veneitä ja merialuksia.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää tulevana viikonloppuna ympäristövahinkojen torjuntaharjoituksen Uudessakaupungissa. Harjoituksen aikana Uudenkaupungin vesialueilla näkyy useita pelastuslaitoksen veneitä ja merialuksia. Harjoituksesta ei kuitenkaan aiheudu haittaa alueen veneliikenteelle.

Saame 22 -harjoitukseen osallistuu lähialueen sopimuspalokunnat sekä Uudenkaupungin paloaseman työvuorot. Lauantai ja sunnuntai ovat keskenään identtiset harjoituspäivät. Harjoitukseen osallistuu noin 30 henkeä päivää kohden.

Harjoituksessa testataan erityisesti sik-sak-puomitusta. Kyseisellä puomituksella on tarkoitus suojata rantoja. Puomitus helpottaa puomitukseen kerääntyvän öljyn keräämistä esimerkiksi tähän suunnitellun työkalun avulla. Näin mahdollista öljyongelmaa ei siirretä muualle.

Harjoitukseen osallistuvat sopimuspalokunnat ovat Iniön FBK, Taivassalon VPK, Kustavin VPK, Lokalahden VPK, Uudenkaupungin VPK, Pyhämaan VPK ja Pyhärannan VPK.