Pistetili auki ykkösdivarissa – Nystarsin naisille tasapeli ja voitto

0
Petra Juusela (87) iski lauantaina kolme maalia SBS Tampin verkkoon ja johdatti Nystarsin kauden ensimmäiseen voittoon. Kuva päivän ensimmäisestä ottelusta Northers Staria vastaan. Kuvassa myös Nystarsin Elina Nummi (21) ja Jada-Liinu Aalto (16).

Ykkösdivarin avauskierroksen kahden tappion ja cupissa kärsityn häviön jälkeen Nystarsin naiset pääsivät lauantain kotiturnauksessa Pohitullissa normaaliuralle eli pisteiden makuun. Päivän peleistä oli tuloksena kolme pistettä tasapelillä ja voitolla.

Avauspeli espoolaista Northern Starsia vastaan kulminoitui maalivahtien taisteluksi. Vieraiden Jana Pleisch torjui 17 kertaa, Nystarsin Ruska Kerttula 21 kertaa eikä kumpaakaan maalivahtia onnistuttu 45 peliminuutin aikana yllättämään.

Peli alkoi varovasti tunnustellen. Molemmat joukkueet rakentelivat tilanteita rauhassa puolustajien kautta ja vastustajan ryhmityksestä yritettiin etsiä heikkouksia. Niitä ei löytynyt, kummallekin maalivahdille erässä vain neljä torjuntaa.

Toisessa erässä vauhtia tuli lisää ja tilanteita alkoi syntyä, mutta maalikehikkoa lähemmäs ei palloa saatu. Nystars yritti päästä laukaisupaikoille ehkä liikaakin syöttöjen kautta, kun usein reipas ryntäys kohti maalia olisi tuonut enemmän vaikeuksia vastustajan puolustukselle.

Päätöserään Nystars vaihtoi taktiikkaa ja alkoi karvata usein kahdellakin pelaajalla jo vastustajan maalin tasalta. Riistoja tulikin, mutta toisaalta vastustajalla avautui onnistuneen avauksen jälkeen hyviä paikkoja.

Lopussa Nystars sai erinomaisen mahdollisuuden voittomaaliin, kun vastustajalla vihellettiin 2+2 minuutin jäähy. Pallo pyöri ja laukauksia sateli, mutta ne suuntautuivat ohi, vastustajan blokkiin tai maalivahdin käsiin ja niin tasainen peli päättyi pyöreisiin 0–0-lukemiin.

Päivän toinen peli tamperelaista SBS Tamppia vastaan alkoi aivan eri tavalla. Nystarsin ensimmäinen maali kirjattiin jo kuuden sekunnin pelin jälkeen, se tosin merkittiin vastustajan omaksi maaliksi.

Maali kuitenkin aukaisi Nystarsin pelin ja Petra Juuselan kahdella ja Emilia Hakanpään maalilla Nystars voitti avauserän 4–1.

Toisessa vieraat kavensivat, mutta Aurelija Zarina vei Nystarsin uudelleen kolmen maalin johtoon ennen päätöserää.

Petra Juusela iski avauserän alussa hattutempun täyteen ja peli näytti selvältä. Tamppi sai kuitenkin kirivaihteen silmään ja tuli 6–4:ään. Lopussa se yritti tasoitusta ilman maalivahtia, jolloin Riina Rantanen pääsi tekemään tyhjiin loppunumerot 7–4.

Nystarsin maalissa pelanneelle Jenna Laineelle merkittiin ottelussa 13 torjuntaa, Tampin maalivahdille 25, joten Nystarsin hallitsi peliä suurimman osan aikaa.

Kolmella pisteellä Nystars on edelleen sarjataulukon alemmalla puoliskolla. AFC Campus on voittanut kaikki neljä peliään ja johtaa lohkoa selvästi, mutta sen jälkeen on tasaista ja sarjakakkoseen Nystarsilla on matkaa vain kaksi pistettä.

Sarjan seuraavat pelit pelataan 28.10. Nystars saa ensin vastaansa tamperelaisen MIGin, jolla on avauskierrosten jälkeen koossa yksi voitto. Toisessa pelissä onkin vastassa sarjakärki AFC Campus Turusta. Ottelut pelataan Nummikeskuksessa Hämeenlinnassa.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän