Poliisi selvittää Laitilan onnettomuutta – Laitilasta Ugin suuntaan ajanutta kuorma-auton kuljettajaa etsitään

0

Lounais-Suomen poliisi selvittää Laitilassa tiistaiaamuna tapahtunutta liikenneonnettomuutta, jossa menehtyi yksi ihminen. Poliisi pyytää onnettomuushetkellä paikalla ollutta kuorma-autoilijaa ilmoittautumaan poliisille. Lisäksi poliisi on kiinnostunut myös muista mahdollisista silminnäkijähavainnoista.

Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui tiistaina noin kello 7.15 aikaan kantatie 43:lla, Garpintien ja Pilppulantien risteyksestä Laitilan suuntaan, kun henkilöauton kuljettaja törmäsi jalankulkijaan. Jalankulkija menehtyi onnettomuuspaikalla.

Henkilöauton kuljettaja oli matkalla Uudenkaupungin suunnasta Euraan päin. Poliisin alustavan tutkinnan mukaan autoilija ilmeisesti ylitti ajoradalla olleen suojatien normaalisti, ja tämänhetkisten tietojen mukaan törmäsi jalankulkijaan suojatien jälkeen.

Jalankulkijalla oli yllään tummat vaatteet, eikä hänellä ollut heijastinta. Tapahtumahetkellä oli pimeää ja sateista ja tieosuudella oli runsaasti liikennettä.

Heti törmäyksen jälkeen onnettomuuspaikan ohitti kuorma-auto, joka liikkui henkilöauton kanssa vastakkaiseen suuntaan eli Uuteenkaupunkiin päin. Kuorma-auton kuljettaja tiettävästi väisti onnettomuuden uhriksi joutunutta jalankulkijaa tekemällä väistöliikkeen, minkä jälkeen jatkoi matkaansa.

Kuorma-autossa on todennäköisesti valkoinen umpikorilava. Kyseinen auto mahdollisesti tuli hälytysajossa olevaa poliisiautoa vastaan matkalla Uuteenkaupunkiin.

Poliisi pyytää kuorma-auton kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille soittamalla numeroon 0295 417 259 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai lähettämällä WhatsApp- tai tekstiviestin numeroon 050 411 7655.

Samojen yhteystietojen kautta poliisille voi ilmoittaa myös muista tapaukseen liittyvistä silminnäkijähavainnoista.