Sähköyhtiöt alentavat verkkopalvelumaksuja

0

Kantaverkkoyhtiö Fingrid ilmoitti, että se jättää perimättä tämän vuoden joulukuun kantaverkkomaksut. Yhtiön suunnitelmissa on, että se jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuuden kuukauden ajalta ensi vuonna. Nyt on jo tehty päätökset siitä, että ensi vuoden tammi- ja helmikuu sekä kesäkuun kantaverkkomaksut jätetään perimättä.

Myös Vakka-Suomen Voima alentaa verkkopalvelumaksua sähkön siirron osalta ainakin joulu–helmikuun ajalle. Tämän hetken arvion mukaan alennus voi olla kymmeniä prosentteja. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

– Alennus kohdistuu verkkopalvelumaksun sähkön siirron osuuteen eli se vaikuttaa tasapuolisesti kaikkiin asiakkaisiin sähkön käytön mukaan. Haluamme auttaa omasta puolestamme asiakkaita selviytymään talven sähkölaskuista, Vakka-Suomen Voiman toimitusjohtaja Rami Tähtinen linjaa.

Vastaavan päätöksen on tehnyt myös esimerkiksi Rauman Energian Sähköverkko.

– Nyt tuli hyvä mahdollisuus auttaa asiakkaitamme tässä poikkeuksellisessa energiatilanteessa. Halusimme olla osaltamme auttamassa asiakkaitamme erityisesti taloudellisesti haastavan talven ajalla, Rauman Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Rauman Energia alentaa verkkopalvelumaksua sähkön siirron osalta ainakin joulu–tammikuun ajaksi. Haapalan arvion mukaan alennus on 50 prosentin luokkaa. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

– Fingridin tulevista päätöksistä riippuen on mahdollista, että alennusta voitaisiin antaa vielä helmikuun jälkeenkin, Haapala lisää.