Sorvakonniemen pienvenesataman laiturit uusitaan

0

Satama uusii Sorvakonniemen pienvenesataman laitureita. Pienvenesatamasta vaihdetaan vinottain kulmasta lähtevä laituri ja T:n mallinen iso laituri.

– Niiden tilalle tulee neljä pistolaituria. Vaihtotyö tehdään ennen ensi kesän veneilykauden alkua. Jos meri pysyy auki, niin laiturit saadaan vaihdettua jo tämän vuoden puolella, Uudenkaupungin sataman toimitusjohtaja Teemu Vaahtera kertoo.

Sorvakonniemen puolelle tulee noin 10 venepaikkaa lisää ja jatkossa sieltä löytyy sekä normaaleja että käveltäviä aisapaikkoja.

– Satamasta ollaan yhteydessä heihin, joilla on nyt venepaikat Sorvakonniemen poistettavissa laitureissa. Kysymme heiltä, minkä tyyppisen paikan he haluavat jatkossa, koska tavallisen ja käveltävän aisapaikan hinnassa on eroa, Vaahtera kertoo.

Uudet pistolaiturit on mitoitettu niin, että niihin mahtuu myös jatkossa Kaupunginlahden suurimmat veneet.

– Olemme tilanneet sinne suomalaisen yrityksen tekemät laiturit. Kyseessä on satojen tuhansien investointi uusiin laitureihin sekä vanhojen laitureiden ja niiden tarvikkeiden poistamiseen, Vaahtera lisää.

Osalle laiturin pätkistä on löydetty uusi elämä esimerkiksi paikallisilla venekerhoilla, mutta osa laitureista hävitetään.