Sorvakonniemen urakka jo lähes valmis–Kaupunginlahden rannalle muodostuu pitkä kävelyreitti

0
Kaupunginlahden rantaan muodostuu nyt pitkä kävelyreitti.

Uudessakaupungissa paljon mielipiteitä herättänyt Sorvakonniemen kunnostus on jo valmistumassa. Vakka-Suomen Maanrakennus Oy on muotoillut rantapenkereen ja siistinyt rannat kiviheitokkeella. Urakka alkoi syyskuun alussa.

– Rannasta on kaadettu puita, jotta rantaan on saatu rakennettua kävelytie, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén kertoo. Nyt Kaupunginlahden rannalle muodostuu pitkä kävelyreitti aina Pakkahuoneelta, Kaupunginlahden pohjukan kautta Crusellinrannan kärkeen asti.

Kävelyreittiä vielä viimeistellään, mutta se on valmis ensi keväänä. Sen sijaan rannan ruoppaus tehdään vasta vuoden päästä.

– Ruoppaus vaatii Aluehallintovirastolta luvan. Ensi keväänä sitä ei voi tehdä, kun on lintujen pesimäaika, joten se jää ensi vuoden syksyyn, Arvela-Hellén kertoo.

Sorvakonniemen urakka on herättänyt paljon keskustelua. Erityisesti on ihmetelty, onko taloudellisesti järkevää rakentaa Sorvakonniemeen uimaranta. Arvela-Hellén korostaa, että mitään uimarantaa ei ole ollut suunnitelmissakaan.

– Puhe on ollut koko ajan parista uimapaikasta. Yksi uimapaikka on nyt toteutettu. Käytännössä se tarkoittaa, että rantaan on laitettu hiekkaa, jotta siitä pääsee helpommin pulahtamaan. Mitään pukukoppia tai muutakaan varsinaista uimarantavälineistöä ei ole.

Uimapaikka sijaitsee Crusellinrannassa. Uimapaikan tunnistaa noin kymmenen metriä leveästä hiekkarannasta, joka yltää veteen asti.

Kaupungin tämän vuoden talousarviossa Sorvakonrannan kunnostushankkeelle on varattu investointimäärärahaa 729 000 euroa. Investointimääräraha pitää sisällään myös Crusellin parkkipaikkojen rakentamisen ja liikennejärjestelyjä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän