Taikausko

0

Minun oli aika vaikea valita tällä kertaa aihetta, mitä voisin kirjoittaa ja jota olisi mielenkiintoista lukea. Mietin ja mietin ja vihdoin valitsin tämän, joka voisi olla mielenkiintoinen, koska meidän kulttuurissamme on erittäin paljon erilaisia taikauskoja.

Totta kai, suomalaisillakin on taikauskoja ja kuulin tästä kun olin oppimassa suomen kieltä.

Oikeasti, olen kasvanut kuunnellen taikauskoja. Heti syntymän jälkeen sanotaan, että jos tyttö syntyy, se tarkoittaa, että jumalatar Laxmi (eli meidän hindulaisuuden jumalamme) on syntynyt ja se tuo taloudellista kasvua kotiin. Toisaalta, jos poika syntyy, se tarkoittaa, että valta on kasvanut perheelle.

Taikausko alkaa heti syntymän jälkeen ja se jatkuu koko elämässä, no kuolemaan asti.

Moniin taikauskoihin on piilotettu tieteellisiä syitä. Esimerkiksi kaupan eteen me ripustamme sitruunoita ja chiliä, joiden uskotaan estävän huonoa onnea ja lisäävän myyntiä. Se on meidän uskomme, mutta tieteellisesti se estää hyttysiä ja kärpäsiä, joten kauppa ei ole likainen.

Lisäksi meillä on uskomus, jossa heti kun menet kotiin, menet ensin suoraan vessaan pesemään kädet, naaman ja jalat. Koronan aikana tajusin, että se oli oikeasti tieteellisellä perusteella luotu. Kaikki tietävät, että silloin meille tuli tapa heti pestä melkein kokonaan kehon tai ainakin kädet ja jalat, kun tulemme kotiin.

Mutta vielä on hassuja taikauskojakin. Esimerkiksi jos näet vahingossa kenkien takaosan sanotaan, että huonoja uutisia tulee. Jos näet kaksi lintua tai parillisen määrän lintuja esimerkiksi neljä tai kuusi, saat silloin hyviä uutisia.

Sanotaan myös, että illalla ei saa siivota, se vaikuttaa sinun talouteen perheessä.

On hauska sanoa tätä, mutta sanotaan, että jos me annamme chiliä ystävälle suoraan kädestämme käteen, meillä on taisteluja ja meidän suhteemme voi katketa. Kaikki voivat miettiä sitten, miten annetaan chili ystävälle, jos ei kädestä käteen, eli ensin laitamme pöydälle ja sieltä ystävä ottaa sen. Tällaiset uskomukset ovat arkipäisiä ja niitä on vaikea uskoa.

Vielä kuolemaan liittyen on usko, jos ruumiita ei polteta kuoleman jälkeen, joudut helvettiin, jos poltetaan, sitten taivaaseen.

Viimeiseksi haluan kirjoittaa, että kaikilla taikauskoilla ei ole merkitystä, mutta monella on ja kannattaa aina tutkia ennen kuin sinä seuraat sitä.

Pooja Shah

kirjoittaja on

muuttanut

Uuteenkaupunkiin

Nepalista

ja opiskellut

suomen kieltä