Tapa uutisoida lisää turvallisuutta

0

Kun Laitilassa ajetaan jalankulkijan päälle suojatiellä, niin heti löytyy syyllinen. Liian aikaisin lähdetty kävelemään huonossa säässä ja vielä tummat vaatteet päällä. Virkkeelläkään ei kerrottu, että tapahtumapaikalla taajamassa on 50 km/h nopeusrajoitus. Tai että autolla ajaessa pitäisi nähdä mihin ajaa. Kyllä autoilijallakin pitää olla jotain velvollisuuksia liikenneturvallisuuden eteen, ei kaikkea voi sälyttää jalankulkijan kontolle.

Kun kesällä ajettiin kuorma-autolla pyöräilijän päälle, niin silloinkin oli heti eka uutisissa selvillä syyllinen. Tie on väärin tehty. Ei riviäkään siitä oliko autoilija toiminut oikein ohituksen turvalliseen toteutukseen.

Tämän kaltainen uutisointi antaa meille autoilijoille turvallisuuden tunteen, että me olemme aina turvassa toimimmepa me miten tahansa.

Esimerkkinä, koskaan ei kyseisenkaltaisten onnettomuuksien oikeudenkäyntien, jos semmoinen uutisoidaan, jutussa kyseenalaisteta onko annettu sakkotuomio oikeasuhteinen.

Me autoilijat edustamme enemmistöä, koska eniten kilometrejä me sillä taitetaan.

Pyörällä ja kävellen ei paljon kilsoja kerry.

Kyllä me autoilijat tunnemme olomme turvalliseksi.

Olli Hietikko