Ugin vuoden yritys on Rakennus Lehtonen Oy – Yksityisestä toiminimiyrittäjästä on kasvanut 27 henkilöä työllistävä osakeyhtiö

0
Ari Lehtonen ja Rakennus Lehtonen Oy palkittiin lauantaina vuoden yritys -palkinnolla. Yksi työmaakohde Rakennus Lehtosella on tällä hetkellä Kalannin yläkoulu.

Uusikaupunkilainen rakennusalan yritys Rakennus Lehtonen Oy palkittiin lauantaina Logomossa järjestetyssä Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Uudenkaupungin vuoden yrityksenä. Yrityksen toimitusjohtaja Ari Lehtonen kertoo ensireaktionsa olleen yllättynyt, kun kuuli saavansa palkinnon.

– Hienoa, että yrityksen tekemä työ on huomattu ja sitä arvostetaan. Emme ole pitäneet itsestämme erityisemmin meteliä, mutta olemme tehneet paikkakunnalla monenlaisia töitä. Tälläkin hetkellä meillä on monta kohdetta ympäri kaupunkia.

Rakennus Lehtonen Oy on perustettu vuonna 2002. Sitä ennen Ari Lehtonen työskenteli yksin toiminimellä ja vuosien varrella kasvattanut yritystään määrätietoisesti.

– Tässä ollaan kasvettu yrityksenä tietoisesti pikkuhiljaa. Jos aluksi työllistin vain itseni, niin nyt meillä on palkkalistoilla 27 henkilöä. Koko ajan haemme isompia työmaita ja nykyään voimme työskennellä monessa kohteessa samanaikaisesti.

Ennen yrittäjäksi lähtemistä Lehtosella ei ollut mitään sen suurempia odotuksia yrittäjän arjesta, mutta ajan kuluessa ei hän yrittäjän elämää enää pois vaihtaisi.

– Totta kai mukaan mahtuu välillä huonojakin päiviä, mutta kyllä tämä on ollut oikein antoisaa aikaa.

Talonrakennukseen sekä korjausrakentamiseen erikoistunut yritys on profiloitunut Vakka-Suomen alueella erityisesti teollisuusalan ja julkisen sektorin urakoihin. Lehtosen mukaan pääsääntöisesti kaikki työt tehdään urakkana.

Viime aikoina erilaiset KVR-urakat ovat lisääntyneet. Kokonaisvastuurakentamisessa urakoitsija huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta. Esimerkiksi Kalannin yläkoulun työmaalla Rakennus Lehtonen on tarjonnut tilaajalle rakennustyön, LVI-työt ja sähkötyöt.

– Meillä on Uudessakaupungissa hyvät verkostot. Pyrimme käyttämään urakoissa mahdollisuuksien mukaan paikallisia aliurakoitsijoita.

Yrityksen kasvaminen tuo uusia haasteita ja vaatii kehittymistä, kun yksityisistä remonteista siirrytään julkisiin urakoihin.

– Me kehitymme työmaakohteiden mukana. Esimerkiksi teknistä henkilökuntaa pitää palkata lisää, jotta voimme hallita isompia kokonaisuuksia. Etenemme kohteiden kanssa kuitenkin maltilla, emmekä ole sormia napsauttamalla rynnänneet isoihin kohteisiin.

Monipuoliset kohteet ovat tuoneet työntekijöille laajan osaamisen, minkä toimitusjohtaja kokee yrityksen yhdeksi isoimmaksi vahvuudeksi.

– Työntekijöillämme on kokemusta ja sen kautta laajaa osaamista erilaisista projekteista, mikä tuo yritykselle muuntautumiskykyä ja edesauttaa projektien eteenpäin viemisessä.

Ari Lehtonen on otettu yrityksen saamasta arvostuksesta vuoden yritys -palkinnon muodossa. Hän kuitenkin kokee, että palkinto on nimenomaan yrityksen saama palkinto eikä niinkään yrittäjän.

– Näen, että tämä palkinto on Rakennus Lehtosen palkinto eikä niinkään Ari Lehtosen. Yrityksen hyvät työntekijät ja ympärillä oleva toimiva verkosto mahdollistavat sujuvan ja laadukkaan rakentamisen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän