Ugissa työttömiä viime vuotta enemmän

0
Autotehtaan lomautukset ja irtisanomiset näkyvät työllisyyslukemissa.

Työttömien määrä on vähentynyt viime vuodesta kaikilla alueilla Varsinais-Suomessa lukuun ottamatta Vakka-Suomea. Koko maakunnassa työttömien määrä vähentyi 1 600 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus oli Varsinais-Suomessa nyt 8,6 prosenttia.

Vakka-Suomessa työttömien määrä sen sijaan kasvoi 21 prosenttiyksiköllä viime vuodesta. Työttömiä on nyt 216 enemmän kuin vuosi sitten. Vakka-Suomen työttömyysprosentti on 8,8. Vakka-Suomen tilanteeseen vaikuttaa Valmet Automotiven kesäiset irtisanomiset ja lomautukset. Vakka-Suomessa tilanne on kuitenkin helpottumaan päin, sillä työttömyysaste supistui viime kuusta lähes prosenttiyksikön.

Uudessakaupungissa on työttömiä viime vuoteen verrattuna 43 prosenttia enemmän, työttömyysprosentti on nyt 10,3. Työttömien määrä on kasvanut myös Kustavissa, Taivassalossa ja Vehmaalla. Sen sijaan Laitilassa ja Pyhärannassa työttömien määrä on laskenut: Laitilassa 9 prosenttiyksiköllä ja Pyhärannassa 20 prosenttiyksiköllä. Laitilan työttömyysprosentti on nyt 7,1, Vehmaan 7,5, Pyhärannan 7,1, Kustavin 9,4 ja Taivassalon 7,7.

Syyskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja koko maakunnan työ- ja elinkeinotoimistoissa tarjolla 6 400 kappaletta, mikä on 10 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Avoimia työpaikkoja oli syyskuun lopussa Uudessakaupungissa 223, Laitilassa 149, Pyhärannassa 14, Vehmaalla 23 ja Taivassalossa 18. Kustavissa ei ollut avoimia työpaikkoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän