Uimahallin veden lämpötilaa ei lasketa – Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta vastasi vanhusneuvoston kirjeeseen

0
Seniorikortteja voi hankkia esimerkiksi Uudenkaupungin uimahallin kassalta.

Kaupungin vanhusneuvosto lähestyi aiemmin tänä syksynä hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakuntaa kirjeellä, jossa se oli huolissaan siitä, että kaupunki mahdollisesti alentaisi uimahallin uimaveden lämpötilaa energiansäästötalkoiden hengessä.

Tiistaina kokoontunut hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta käsitteli uimahallin veden lämpötila-asiaa ja vastasi vanhusneuvostolle kirjallisesti. Uimahallin uima-altaiden veden lämpötilaa ei lasketa energiansäästösyistä, koska se heikentäisi uimahallin käyttäjien turvallisuutta.

– Energiasäästösyistä ei uimahallin sisäilma- ja käyttöolosuhteita voida alkaa supistaa, koska samalla heikennetään myös rakenteiden kestävyyttä. Uimahallin energiasäästötoimia on tehty jo usean vuoden ajan muun muassa siten, että suihkuvesien jätevesistä on otettu lämpö talteen, tällä lämmöllä on esilämmitetty kuumaa käyttövettä. Suihkuhanojen käytön automatisointi on myös säästänyt käyttövettä. Valaistuksen muuttaminen led-tekniikalla toimivaksi on säästänyt sähköä ja huoltokuluja jo usean vuoden ajan, toteaa kaupungin kiinteistöpäällikkö Rami Arola .

Uimahallin kiukaiden käyttöä säännellään jatkossa siten, että vain pienet kiukaat ovat käytössä alhaisten käyttäjämäärien aikaan. Isot kiukaat ovat käytössä, kun uimahallin käyttöaste on korkeampi. Kaupunki ei toistaiseksi rajoita saunojen käyttöaikaa, mutta sitä tarkastellaan ratkaisuna myöhemmin, jos säästötarve kasvaa.

Kaupunki ei myöskään aio toistaiseksi rajoittaa uimahallin aukioloaikoja, mutta sitäkin ratkaisua tarkastellaan myöhemmin uudestaan, mikäli säästöpaineita tulee lisää.

Jos Suomessa otetaan käyttöön sähkön osittaiset katkaisut, niin uimahalli suljetaan sähkökatkojen ajaksi, jotta käyttäjien ja henkilökunnan turvallisuus on mahdollista taata.