UJK vahvisti asemiaan sarjataulukossa

0

Jää-Kotkat haki ansaitut ja myös odotetut sarjapisteet Naantalista sunnuntaina. Petolinnun tehokkuus oli ensimmäisessä erässä hakusessa, mutta jääkoneen poistuttua erätauon jälkeen oli tahti erinomaista. VG-62:n kakkosjoukkue on jumittunut sarjan viimeiseksi, eikä tilanne helpottunut Kotkien vierailulla. UJK:n toinen voitto varsinaisella peliajalla irtosi vaivattomasti maalein 4–11.

Kokoonpano on vaihdellut paljon, se on myös sanellut voiton todennäköisyyttä. Nyt mukana oli laadukas kolmen ketjun porukka. Markus Saarinen soitteli alkutahdit Topias Tapanin passista jo pelin toisella minuutilla. VG tasoitti erän lopulla ja ensimmäistä taukoa vieteltiin tasalukemissa.

Toisessa erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin aina tilanteeseen 3–3 asti. Erän puolivälin jälkeen UJK:n hyökkäysvainu pysyi hyvänä, mutta puolustus terävöityi. Neljä maalia yhdeksään minuuttin ja viimeiseen erään mentiin tilanteessa 3–7.

Viimeisessä erässä keskityttiin omien tilastojen kaunisteluun. Neljän tehomerkinnän iltaa viettivät Markus Saarinen (2+2), Joona Uusitalo (2+2) ja Kasperi Hirvasoja (0+4). Kolme pistettä keräsivät Tommi Touru (2+1) sekä Niko Koski (1+2). Milo Nieminen (2+0), Lasse Loven (1+1), Arttu Hustovaara (1+1) ja Patrik Sarin (0+2) ahersivat kahden tehopinnan arvoisesti.

Yhdeksän joukkueen sarja on jakautunut kolmeen ryhmään. Kotkat roikkuu keskiporukan mukana. Rauma Tigers ja PaRa ovat pienellä karkumatkalla ja heidän takana Tarvasjoki, KK-V ja UJK ovat pisteen sisällä. Neljä joukkuetta on puolestaan jäänyt tästä keskikastista hieman. Ukilaisilla on kahdeksan sarjapinnaa kasassa viidestä pelistä.

Joona Uusitalo on sarjan pistepörsissä sijalla 12 ja Markus Saarinen sijalla 14. Molemmilla on kahdeksan tehopinnaa plakkarissa. Kasperi Hirvasoja on kerännyt seitsemän tehomerkintää.

Kotkat palaa kotiaskiin ensi viikonloppuna. Jälkijoukoissa ainakin toistaiseksi laahustava turkulaisjoukkue Kiekko-67 testaa petolinnun kotivireen sunnuntaina. Ottelu alkaa kello 16.45.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän