Ukilaiset fitnessurheilijat menestyivät SM- ja PM-kisoissa

0
Lahdessa järjestesttiin viikonloppuna fitnessin SM- ja PM-kilpailut. Ella Jalava (oik.) sijoittui wellness fitness -lajin kilpailuissa viidenneksi. Muut ukilaiset kisaajat olivat Emilia Rostén ja Aleksi Suominen.

Uusikaupunkilaiset Emilia Rostén, Ella Jalava ja Aleksi Suominen osallistuivat viikonloppuna Lahdessa järjestettävään Nordic Fitness Expo -tapahtumaan, jossa kilpailtiin fitnessin eri alalajien Suomen sekä Pohjoismaiden mestaruuksista.

Kolmikosta Rostén pokkasi kolmossijan bikini fitnessin PM-kisoista omassa pituusluokassaan. Lisäksi SM-kisoissa Rostén saavutti viidennen sijan.

– PM-pronssi oli ehdottomasti positiivinen yllätys. Myös SM-sijoitukseeni sekä omaan suoritukseen ja kisakuntoon kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, vaikka aina parannettavaa jääkin, Rostén kommentoi.

Ensimmäisiin fitnesskisoihin Rostén osallistui kesäkuussa 2021, jonka jälkeen hän asetti heti tähtäimen tähän syksyyn. Puoli vuotta ennen kisoja hän aloitti kunnollisen valmistautumisen.

– Kisadieetti oli antoisa kokemus, vaikka mukaan mahtui myös raskaita hetkiä. Onneksi kisakokemus palkitsee aina lopuksi. Nyt täytyy antaa aikaa palautumiselle sekä kehittymiselle. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Rostén toteaa.

Edellisen kerran vuonna 2019 Nordic Fitness Expossa esiintynyt Ella Jalava osallistui Lahdessa wellness fitness -sarjaan ja sijoittui viidenneksi omassa pituusluokassaan sekä PM- että SM-kisoissa.

– Meni paremmin kuin odotin. En todellakaan odottanut noin hyviä sijoituksia ja ennen kuin menin lavalle en osannut odottaa edes finaalipaikkaa, kun näin kovatasoiset kanssakilpailijat. Sitten kun nimeni kuulutettiin oli aivan uskomaton fiilis. Silloin oli jo voittajaolo, Jalava muistelee viikonloppua.

Aikaisemmalla kerralla Jalava osallistui bikini fitness -sarjaan. Lajivaihdon takia Jalava ajatteli kilpailujen menevän aluksi kokeilumielessä, mutta viikonlopun jälkeen vaihto osoittautui oikeaksi vaihtoehdoksi.

– Olen nyt iloinen, että kisat on ohi, mutta nälkä kasvaa syödessä. Nyt tiedän, missä asioissa pitää kehittyä, ja katsotaan mihin kisoihin seuraavaksi osallistun. Oma laji on ainakin löytynyt, Jalava iloitsee.

Aleksi Suominen osallistui viikonlopun aikana kolmeen eri kisaan. Ensimmäinen kisa oli juniorisarjan classic bodybuilding -kisa, jossa sijoitus oli viides. Suomisen mukaan kisa ei mennyt aivan odotusten mukaan, sillä ennen lavalle menoa lihaskrampit vaivasivat.

– Pieni pelko krampeista ja ekan kisan jännitys varmasti vaikuttivat suoritukseen, Suominen kertaa.

Toinen kisa oli saman lajin yleissarja, jossa sijoitus oli neljäs ja viimeisessä, PM-kisassa, sijoitus oli viides. Kokonaisuuteen Suominen on ensimmäisen kisan jännityksestä huolimatta tyytyväinen.

– PM-kisojen viidenteen sijaan ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, sillä taso oli kova. Yhtäjaksoisesti olen treenannut edelliset kaksi ja puoli vuotta näitä kisoja varten ja kyllä kova halu on parantaa seuraaviin kisoihin, Suominen päättää.