Uusikaupunki–Hyvinkää 2–0 – ringetessä kahden voiton sunnuntai

0
B-nuorten Pihla Suominen (10) oli sunnuntaina pelipäällä ja karkasi tuon tuostakin Hyvinkään puolustukselta, tuloksena neljä maalia. Taustalla UJK:n Petra Suominen (62).

Ringeten sarjaohjelman yksi erikoisuus koettiin sunnuntaina, kun UJK:n ja Hyvinkään naiset ja nuoret kohtasivat toisensa samaan aikaan. Naiset pelasivat Hyvinkäällä ja B-nuoret Uudessakaupungissa. Kumpikin peli päättyi selvästi UJK:n voittoon.

B-nuoret pääsivät ottelussaan helpommalla. Hyvinkää oli saanut SM-karsintasarjan otteluun kokoon maalivahdin lisäksi vain kahdeksan kenttäpelaajaa ja se tiesi varmasti vauhdin hidastumista loppua kohden.

Hyvinkään hyytymistä ei tosin tarvinnut odotella, sillä UJK rymisteli karkuun heti avauserässä. UJK voitti sen 4–1, toisen ja kolmannen 2–0 ja johti siis jo 8–1 ennen päätöserää. Senkin UJK vei 4–1, joten ottelu päättyi ylivoimaiseen 12–2-voittoon.

UJK oli selvästi nopeampi ja voimakkaampi ja voitti useimmat kaksinkamppailut ja kykeni murtautumaan hyviin maalipaikkoihin lähes joka hyökkäyksessä.

Erityisen tehokkaasti vieraiden seassa pujotteli kapteeni Pihla Suominen , joka tilastoi tehot 4+2, vauhti toi tosin myös neljä jäähyminuuttia. Vielä C-tyttöjen kirjoissa oleva Olivia Suutari tehosi 2+4, Katarina Maikola 2+3, Emma Usvala 2+2, Lotta Grönros ja Aino Grönros 1+2 sekä Tytti Suominen 0+1.

Sarjan kärki on hyvin tasainen, UJK on kuudentena, kärjessä oleva EKS on neljä pistettä edellä, mutta se on pelannut kaksi peliä enemmän. Joka tapauksessa UJK on selkeästi varsinaiseen SM-sarjaan pääsevien kahdeksan joukkueen joukossa, kun UJK:lla on karsintasarjassa vielä kahdeksan peliä jäljellä.

Edessä on kuitenkin tärkeä ja tiukka jakso, sillä tulevana viikonloppuna UJK pelaa vieraspelit Helsingissä ja Espoossa. Helsinki on kaksi pistettä UJK perässä ja EKS siis sarjan kärjessä. Heti seuraavana torstaina 27.10. on viikkopeli kotona tämänhetkistä sarjakakkosta Lukkoa vastaan.

Naisten ykkössarjan peli Hyvinkäällä ei ratkennut ihan yhtä helposti kuin nuorten. Kotijoukkue onnistui maalinteossa jo toisella minuutilla, kun taas UJK pääsi vauhtiin vasta erän lopulla. Avauserä UJK:lle lopulta 2–1, toinen 2–0 ja pelin ratkaissut kolmas erä 3–0. Päätöseränkin UJK vei numeroin 3–2, joten loppunumerot olivat selkeät 10–3.

Teresa Tapani kuritti kotijoukkuetta neljällä maalilla, Maria Luoto osui kahdesta ja Maria Elo , Senni Komulainen , Fanni Elo ja Anu Hukka kerran. Maalissa Kati Lorjo torjui reilut parikymmentä laukausta, kun Hyvinkään maalivahdille torjuntoja kertyi 60.

Naiset hävisivät kaksi ensimmäistä peliään, mutta kun joukkue on vakiintunut, ovat pelitkin alkaneet sujua ja voittoputki on nyt kolmen ottelun mittainen.

Sarjan kärjessä puhtaalla pelillä on LuKi-82, mutta sen jälkeen on pelattu paljon ristiin ja sarjakakkonen on vain kaksi pistettä UJK:n edellä. Ykkösen neljä parastahan pääsevät SM-karsintasarjaan ja sitä kautta on mahdollisuus jopa mitalipeleihin, joten UJK on tässä vaiheessa hyvin taistelussa mukana.

UJK kohtaa seuraavaksi jo torstaina kotonaan VaPSin eli Sastamalan joukkueen, jonka UJK kukisti harjoituspelissä ennen kauden alkua. Tiistaina 25.10. Uuteenkaupunkiin saapuu FoPS. Tärkeitä pelejä, sillä FoPS on kaksi pistettä ja ottelun enemmän pelannut VaPS pisteen UJK:n edellä.

Jussi Arola