Vainio eteni haastatteluun Satakunnan maakuntajohtajaksi

0
Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Sekä Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio että kaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen hakivat Satakunnan maakuntajohtajan virkaan. Tiedot hakijoista julkaistiin maanantaina.

Keskiviikkona selvisi, että Vainion hakuprosessi on edennyt ja hänet kutsuttiin kolmen muun hakijan kanssa haastatteluihin. Satakunnan maakuntajohtajaksi hakeneiden haastattelut järjestetään ensi viikon keskiviikkona ja torstaina.

Muut haastatteluun kutsutut ovat Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Jari Heiniluoma, Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore ja kansanedustaja Kristiina Salonen.
Satakunnan maakuntajohtajan paikkaa haki yhteensä kahdeksan henkilöä.

Muut hakijat olivat Varsinais-Suomen liiton hallintojohtaja Petra Määttänen, Biolan Oy:n logistiikkavastaava Fanny Peltonen, Porin kaupungin viransijainen yksikön päällikkö Janne Vartia.

Maakuntajohtaja johtaa maakuntahallituksen alaisena Satakuntaliiton hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa. Maakuntajohtajan työssä sidosryhmäsuhteiden ja yhteistyöverkostojen ylläpito ja kehittäminen ovat keskeisessä asemassa.
Maakuntajohtajan virka vapautuu, koska sen nykyinen hoitaja Asko Aro-Heinilä on jäämässä eläkkeelle.