Valmet Automotive on valmistanut miljoona akkupakettia

0
Valmet Automotivella on akkutehtaat Uudessakaupungissa, Salossa ja Saksassa.

Valmet Automotive on valmistanut ja toimittanut autoteollisuudessa toimiville asiakkailleen miljoona akkupakettia vajaassa kolmessa vuodessa. Yhtiö jatkaa akkujen valmistuskapasiteettinsa laajentamista sekä Suomessa että Saksassa.

Valmet Automotive on yksi Euroopan johtavista akkujärjestelmien ulkoistetun tuotannon tarjoajista. Vuonna 2021 yhtiö valmisti kaikkiaan 400 000 akkupakettia, ja nyt kokonaistuotantomäärä on ylittänyt jo miljoonan rajan. Yhtiön akkuliiketoiminnan tärkeimpiä asiakkaita autoteollisuudessa ovat Mercedes-Benz ja Volvo.

Valmet Automotiven akkutuotannon keskus on tällä hetkellä Salon akkutehdas. Uudenkaupungin akkutehdas aloitti toimintansa 2021, ja sijaitsee samassa rakennuskokonaisuudessa autotehtaan kanssa. Yhtiön kolmas akkutehdas Kirchardtissa Saksassa lisää tällä hetkellä tuotantomääriään.

Valmet Automotiven on laajentanut akkujärjestelmien tarjontaansa ja tarjoaa palveluita myös akkukonseptien suunnitteluun, kehitystyöhön, prototyyppeihin, testaukseen ja validointiin sekä sarjatuotantoon.

Valmet Automotive on lisäksi kehittänyt ja esitellyt Modular Power Pack -akkujärjestelmän, joka soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan työkoneisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä teollisuuden sähkökäyttöisiin sovelluksiin.

– Miljoona akkua arvostetuille automerkeille on saavutus, josta olemme ylpeitä.  Strategiamme mukaisesti tulemme laajentamaan akkuliiketoimintaamme niin nykyisten asiakkaidemme kuin uusien tuotteiden, toimialojen ja asiakkuuksien kautta, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.