Valmet Automotive suunnittelee listautumista pörssiin

0

Valmet Automotive suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Listautumisannin tarkoituksena on antaa Valmet Automotivelle mahdollisuus kiihdyttää kasvustrategiaansa, jatkaa investointeja tuotantoon ja rahoittaa käyttöpääomaa sekä vahvistaa Valmet Automotiven tasetta.

Lisänäkyvyyden odotetaan myös parantavan entisestään Valmet Automotiven tunnettuutta yleisön, asiakkaiden ja toimittajien keskuudessa sekä työnantajana, ja siten parantavan Valmet Automotiven kilpailukykyä. Listautuminen mahdollistaisi myös Valmet Automotiven osakkeiden hyödyntämisen tehokkaammin vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja kannustinohjelmissa Valmet Automotiven henkilöstölle.

Yhtiö pyrkii keräämään noin 140 miljoonan euroa.

– Maailmanlaajuinen tarve torjua ilmastonmuutosta vaatii perustavanlaatuisen muutoksen autoteollisuudessa, ja uskomme, että tämä tuo mukanaan merkittäviä mahdollisuuksia Valmet Automotivelle. Vuosiin 2025–2026 mennessä Yhtiö pyrkii saavuttamaan noin miljardin euron liikevaihdon, josta noin 40 prosenttia syntyy  sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmä -liiketoimintalinjasta. Suunniteltu listautuminen tukee kasvustrategian toteuttamista ja mahdollistaa uusien sijoittajien liittymisen Valmet Automotiven matkaan sen vaihtaessa isompaa vaihdetta silmään, kommentoi Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.