Viimeisen kympin taistelu ei Korihaille riittänyt – Lahti Basketball sai kolmen neljänneksen ajan haiparven maistamaan omaa lääkettä

0
Joni Herrala oli puolustuspäässä Korihaiden viimeisen kympin avainhahmoja. Voittoon asti taistelu ei kuitenkaan riittänyt.

Korihait esitti keskiviikkona Lahdessa ensimmäiset 30 minuuttia täysin identiteettinsä vastaisia otteita. Puolustus oli jäljessä, menetyksiä sateli lapsellisista tilanteista ja hyökkäystä leimasi kurittomuus. Lahti Basketball taisteli parketin pinnassa irtopalloista ihailtavalla tavalla, puolusti tiukasti ja paineli haiparvea karkuun pahimmillaan 20 pisteen edestä, ilman kahta vahvistustaan.

Viimeisellä neljänneksellä Korihait sai vihdoinkin puolustuspäähänsä säännöllistä suorittamista, jonka seurauksena hyökkäyspää alkoi myös rullaamaan. Trey Niemen (17 pist) vahva vika kymppi huipentui kymmenen sekuntia ennen loppua, jolloin takamies nosti Korihait ensimmäistä kertaa johtoon. Lahden Erik Sajantila (12) pussitti kuitenkin vierailijoiden harmiksi kovan kolmosen suoraan puolustajan kättä vastaan ja siirsi kotijoukkueen 81–79-johtoon. Korihait sai mahdollisuuden viedä ottelu jatkoajalle, mutta Joni Herralan (6) syöttö Mikael Aallolle (12) tuli hieman vaikeaan asentoon korin läheisyyteen, josta Aalto ei saanut viimeisteltyä helppoa koria.

Korihait teki reilusti yli puolet pisteistään kolmen sekunnin alueelta. Alkukauden ajan toiminut hyvä kaukoheittopeli yski Lahden suurhallissa pahemman kerran, sillä 20 kolmosyrityksestä vain 4 osui koriin. Hyvänä esimerkkinä Quin Cooper (2), joka jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman onnistumista kaaren takaa. Lahti puolestaan oli ennen ottelua yksi sarjan heikoimmista kaukoheittojoukkueista, mutta Korihaita vastaan heitot osuivat 43 prosenttisesti (14/32).

Viiden ottelun jälkeen Korihait on sarjajumbona yhdessä Vilppaan ja Pyrinnön kanssa. Seagulls-ottelua lukuun ottamatta muut tappiomatsit ovat olleet kaikki alle kuuden pisteen pelejä, kaikki myös voitettavissa. Hetkittäin Korihait pelaa hyvin, mutta ottelun aikana tulee liian paljon ja liian pitkiä synkkiä hetkiä.

Viisi ottelua on myös riittävä otanta todeta, että vahvistuksista etenkin Grant Audu (6) ei täytä Korisliiga-tason kriteereitä. Audun taidot hyökkäyspäässä eivät yksinkertaisesti riitä. Sama hyökkäystehojen puute vaivaa myös Nick Stampleyä (10), mutta hän on selvästi parempi puolustaja kuin Audu. Prince Oduro (12/6 lev) pelasi Lahdessa parhaimman ottelunsa, mutta hän jää selvästi otteiltaan siitä, mitä Aalto tuo samalla pelipaikalla haiparvelle. Tulokasstatus näkyy myös välillä kaikilla kolmella väärillä valinnoilla hyökkäyspäässä.

Viihdettä ja taistelutahtoa Korihait on kuitenkin esittänyt, nousemalla tappioasemista vastustajan kantaan, vaikka voittoihin se ei ole riittänyt. Haiparvi pelaa seuraavaksi kotona lauantaina, jolloin vastaan asettuu Kataja Basket.