Aluehallitus päätti palveluseteleistä

1

Aluehallitus päätti keskiviikkona, että Varsinais-Suomen hyvinvointialueella (Varha) otetaan vuonna 2023 käyttöön palvelusetelit.

Palveluseteleitä tarjotaan kotihoitoon, lääkkeiden koneelliseen annosjakeluun, omaishoidon tukeen, siivouspalveluihin, ympärivuorokautiseen palveluasumiseen sekä yhteisölliseen asumiseen.

Aluehallitus edellyttää, että yhteisöllisen asumisen palvelusetelin vaihtoehtoiset toteutusmallit sekä henkilökohtaisen avun palveluseteleitä koskeva selvitys valmistellaan viimeistään 1.3.2023 mennessä.

Palvelusetelien arvot ovat koko hyvinvointialueella yhdenmukaiset ja asiakkaan omavastuut määräytyvät yhdenmukaisin perustein. Asiakkaalla on aina mahdollisuus kieltäytyä palvelusetelistä ja hänet voidaan ohjata hyvinvointialueen omaan palvelutuotantoon tai ostopalveluna järjestettäviin palveluihin.

Lisäksi aluehallitus keskusteli siitä, että kunnilta hyvinvointialueelle siirtyvissä tiloissa kuntien ja järjestöjen vapaa-ajan ja harrastustoiminta jatkuu vuoden vaihteen jälkeen nykyiseen tapaan.

1 KOMMENTTI

  1. Tämä on hyvä uutinen uusikaupunkilaisille ikäihmisille. Kun palvelusetelien arvot ovat koko hyvinvointialueella yhdenmukaiset,niin palvelusetelien arvo Uudessakaupungissa nousee. Uusikaupunki on määritellyt nykyisen palvelusetelin arvon selvästi naapurikuntia (Laitila, Akseli kunnat) alhaisemmaksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.