Aluehallitus varasi rahaa asiakastietojärjestelmän määrittelyvaiheeseen

0

Aluehallitus päätti tiistaina varata sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon asiakastietojärjestelmän määrittelyvaiheen kustannuksiin 246 000 euroa ja hankinnan käynnistämiseen sekä kilpailutusvaiheen kustannuksiin 116 920 euroa, eli yhteensä 362 920 euroa.

Aluehallitus päätti myös siirtää lopullisen päätöksenteon järjestelmä- ja sovelluspalvelun käyttöönotosta ja tarvittavien sopimusten tekemisestä siihen, kun kokonaiskustannukset ovat tarkentuneet.

Varsinais-Suomen 27 kunnassa on tällä hetkellä käytössä useita eri ohjelmia. Esimerkiksi perusterveydenhuollon potilastietojärjestelmänä Varsinais-Suomen kunnissa käytetään Pegasosta (CGI Suomi Oy), Lifecarea (Tietoevry Oy), Mediatria (Mediconsult Oy) ja Abilitaa (Abilita Oy). Sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmänä Varsinais-Suomen kunnissa käytetään sosiaalihuollon Pro Consonaa (CGI Suomi Oy), Efficaa/Lifecarea (Tietoevry Oyj) ja Saga Sosiaalihuoltoa (Mediconsult Oy) että Abilitaa (Abilita Oy).

Hyvinvointialueen suunnitelmana on uusia sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmät ja perusterveydenhuollon potilastietojärjestelmät koko hyvinvointialueen kattavaksi.