Ampumaseura palkitsi pitkäaikaisia jäseniään

0
Pitkään ampumaseura Laukojat -75 ry:n toiminnassa mukana olleet Tapani Jussi (kesk.) ja Juha Ståhl nimettiin seuran kunniajäseniksi. Vasemmalla seuran puheenjohtaja Keijo Turkki.

Ampumaseura Laukojat -75 ry palkitsi vuodesta 1979 vuoteen 2021 seuran hallituksessa toimineen Ismo Arvosen Suomen Ampumaurheiluliiton kultaisella ansiomerkillä. Samalla seura kutsui kunniajäsenikseen Tapani Jussin ja Juha Ståhlin .

Laukojien toiminta käynnistyi nimensä mukaisesti jo vuonna 1975, yhdistysrekisteriin seura liitettiin jossain vaiheessa 90-luvulla. Aikanaan seuran jäsenet ovat saavuttaneet useita Suomen mestaruuksia, mutta nykyisin Laukojat keskittyy harrastustoimintaan ilman, että osallistuisivat seuran ulkopuolisiin kilpailuihin, kertoo puheenjohtaja Keijo Turkki .

Laukojat -75 ry:llä on kaikkiaan noin 70 jäsentä, joista puolet käy säännöllisesti ampumassa. Aktiiveista noin puolet harrastaa ilma-aseammuntaa ja toinen puoli jousiammuntaa.

Turkin mukaan jousiammunnan harrastaminen on lisääntynyt kovasti viime vuosina ja erityisesti nuoria on tullut mukaan toimintaan, nuorimmat heistä 10-vuotiaita.

Seuran ampumahallilla on toimintaa pitkin viikkoa, kahtena arki-iltana ammutaan ilma-aseilla ja kahtena ovat vuorossa jousiampujat. Lisäksi sunnuntaisin on harjoitusvuoro nuorille aloitteleville jousiampujille. Harrastajia hallilla käy Raumalta ja Mynämäestä asti.

– Tammi-helmikuussa pidämme ampumakoulua toivoen, että nuoria tulee mukaan ja jotkut jopa jäisivät harrastuksen pariin. Ymmärrämme hyvin, että joukkuelajit sosiaalisuutensa ansiosta kiinnostavat nuoria, kun taas ammunta on pitkälti yksin puurtamista ja kilpailemista itseään vastaan.

Arto Kanerva