Diskoriemua halloween-teemalla

0
Hurja naamiomies on Juuso Nikusaari, takana Laura Mäkinen ja Aleksi Ketola.

– Täällä on kiva viettää aikaa kavereiden kanssa, tänne saisi vain tulla enemmänkin ihmisiä, baaritiskin jonossa seissyt Aleksi Ketola sanoi.

Ketola jonotti juomaa yhdessä noitahattuun sonnustautuneen Laura Mäkisen ja hurjan naamarin takana lymyilleen Juuso Nikusaaren kanssa. Nuoret osallistuivat Uudenkaupungin Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n järjestämään diskoon Bar In-To:ssa. Diskon teemana oli halloween.

Diskoiltapäivän ohjelmaan kuului pizzan syöntiä ja seurustelua, minkä jälkeen tanssilattia oli vapaa ja kovassa käytössä.

Musiikki kuuluu nuorten elämään myös vapaa-ajalla, mutta silloin kuunnellaan mieluiten kotimaisia esiintyjiä, Aleksi ja Laura kertoivat. Suosikkilistalla on muun muassa JVG.

Diskon järjestys- ja huoltojoukkoihin kuuluneet Taina Nuutila , Miia Ketola, Merja Pesonen ja Merja Haikola olivat niin ikään pukeutuneet naamiaisasuihin. He vastasivat musiikista ja tanssilattian sivussa olleesta herkkupöydästä. Juomanlaskijana toimi baarin omistaja Janne Alinen . Hän on pitänyt baaria vuodesta 2018.

Diskoon osallistui nuoria eri puolilta Uuttakaupunkia, Salmen kartanosta ja myös Laitilasta. Disko on aina odotettu tapahtuma.

– Aivan samanlaisia nuoria nämä meidän nuoremme ovat kuin muutkin, omine rajoitteineen, Taina Nuutila sanoi.

Tukiyhdistys on järjestänyt diskojen lisäksi muun muassa erityislasten liikuntaryhmiä. Korona hiljensi toiminnan, mutta nyt on päästy taas tekemään uusia suunnitelmia. 2.12. pidetään pikkujouludisko.

Salmen kartanossa on tulossa ensi vuoden toukokuussa koronan takia jo kertaalleen peruttu Kartano Rokki, jonka järjestämiseen myös tukiyhdistys osallistuu. Kevätpuolella on suunniteltu tehtäväksi matka jääkiekko-otteluun.

Valtakunnallista Kehitysvammaisten viikkoa vietetään 1.–7.12. Teemana on ”Sun asenne, mun elämä”. Viikon aikana on tarkoitus kiinnittää huomiota asenteisiin, jotka rajoittavat kehitysvammaisten tasavertaista osallistumista yhteiskunnassa.

Pirkko Varjo