Eläkeläiset ilmaiseksi kuntoilemaan

0

Uusikaupunki on eläkeläisille hyvä paikka asua. Olemme kiitollisia asukkaita, emmekä helpolla muuta muualle. Asukkaista on suuri osa, noin 46%, eläkeläisiä ja useimmat yksineläjiä. Päivät kuluvat television äärellä, vaikka he haluaisivat liikkua, harrastaa, tavata ihmisiä. Nykymenolla vanhat näivettyvät koteihinsa, kunto rapisee, yksinäisyys lisääntyy.

Eläkeläisten elämä muuttuisi kuin taikasauvalla, jos kaupungin liikuntapalvelut olisivat heille maksuttomia. Kynnys lähtemiseen madaltuisi, jos ei tarvitsisi laskea onko varaa vai ei. Uiminen tai kuntosalilla käynti ei maksaisi kaupungille mitään, vaan päinvastoin toisi säästöjä esim. kaupungin hoivapalveluihin. Tällä torjuisimme yksinäisyyttä ja pitäisimme ukilaiset ikäihmiset kunnossa.

Tämä olisi helppo toteuttaa, koska uimahalli ja kuntosali ovat jo olemassa. Tarvitaan vain päätöksenteko.

Olen käynyt esittelemässä asiaa virkamiehille saamatta vastausta miksi tämä asia ei onnistu. Me eläkeläiset maksamme kuitenkin nämä palvelut kunnallisveroilla, jotka pitäisi käyttää meidän hyväksemme.

Entisessä kotikaupungissani Espoossa on eläkeläisten ilmaispalvelua toteutettu pitkään ja vaikutukset näkyvät suoraan terveystilastoissa. Vihti ja Rauma ovat seuranneet esimerkkiä. Vanhat on saatava liikkumaan. Harrastukset kuuluvat terveyteen.

Tarvitaan myös kuljetuspalvelua. Ukikyyti oli todella hyvä keksintö vanhoille ja nuorille. 5 euroa kerta on liian kallis pienituloisille eläkeläisille. Kauppareissu edestakaisin marketteihin tai harrastuksiin tulee kalliiksi, 10 e.

Arvoisat päättäjät! Eikö edestakainen kyytihinta voisi olla sama kuin on muissakin kaupungeissa julkisessa liikenteessä, esim 3,10€ (voimassa 2h ).

Paavo Koskivaara

eläkeläinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän