Erilaisia suunnistuksia kauden päätökseksi

0
Suunnistus

Paikallinen suunnistuskausi on päättymässä erilaisten tapahtumien tunnelmissa. Kilpailijat ovat rentoutuneet yörasteilla ja sprintissä. Vakka-Rasti on käynnistänyt syksyn omatoimirastien jakson Pyhärannan Valkamassa.

Lauantaina suunnistettiin Valopäärastit Eurajoen Hankkilassa. Yön pimeydessä eri radoilla oli sekä parisuunnistusta että yksinsuunnistusta, ikäsarjoista oli luovuttu. Eurajoen Veikkojen infon mukaan tapahtuma oli kenties lajissaan viimeinen.

E-sarjan voitti selvällä erolla Vakka-Rastin pari Tiia Ojanen ja Harri Laine . Pidempien ratojen C-sarjassa toiseksi sijoittuivat VaRan Helena Koistinen ja Kirsi Laine .

D-sarjassa toiseksi suunnistivat Maija ja Koitto Verha . Heidät palkittiin Valopäiden erillisellä kunniadiplomilla osallistumisesta joka kerta kuluneiden 25 vuoden aikana.

Samaan aikaan suunnistettiin Turussa perinteinen Nenänvalkaisu, joka nykyisin on urbaani kestävyyskisa. Aikaisemmin Jyske juoksutti rasteille Laitilan perämetsissä kolmen vuosikymmenen ajan. VaRasta kestomenestyksellä osallistuivat nyt Tuulikki ja Antti Karru sekä Matti Salonen .

Jokin aika sitten Paimiossa kirittiin lähikilpailuna metsäsprintti, joka sai hyvän suosion. Vaativilla avokallioilla Timo Helin voitti H55-sarjan. Sarjoissaan toiseksi suunnistivat Maija Verha ja Koitto Verha.

Vakka-Rastin Vakka-omatoimirastit alkoivat myöhäissyksyn osalta Pyhärannan Valkamassa Pentti Karrun talkoilemalla Perälahden uudella kartalla. Myös radat ovat hänen käsialaansa. Ensimmäisellä viikolla suorituksen kirjautti kolmisenkymmentä osanottajaa.

Liikunnassa syksyisissä maastoissa on syytä pukeutua tavallista värikkäämmin, kun metsissä harrastetaan muitakin toimintoja. Tapahtumien kartan voi lunastaa pientä maksua vastaan lähtöpaikan laatikosta. Mitään suunnistamisen ajanottoa ei ole.

Vakka-omatoimirasteja pidetään suunnitelman mukaan myöhemmin myös Kalannissa ja Uudenkaupungin Saarnistossa. Talven lumitilanne ohjailee ratkaisevasti metsäliikuntaa.

Veijo Viitanen