Hehku-karnevaali järjestetään koronatauon jälkeen – Tapahtuma perjantai-iltana Rauhanpuistossa

0
Koko kaupungin yhteistä Hehku-tapahtumaa järjestävät Päivi Sappinen (vas.) ja Teija Isotupa.

Koko perheen yhteisöllinen Hehku-karnevaali tuo iloa ja valoa keskelle kaupungin pimeintä syksyä. Parin vuoden koronatauon jälkeen Hehku järjestetään huomenna perjantaina kello 17–19. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa ja paikaksi on vakiintunut Rauhanpuisto kaupungin keskustassa.

– Aiempina vuosina tapahtuma on houkutellut yli tuhat ihmistä. Odotamme nyt pääsevämme vähintään samaan lukuun, tapahtuman järjestäjänä toimiva Päivi Sappinen kertoo.

Aiemmin Hehku-karnevaalin on järjestänyt Uudenkaupungin Sanomat yhteistyössä Uudenkaupungin kaupungin kanssa, mutta tänä vuonna kaupunki ottaa tapahtuman kokonaisvastuun harteilleen.

– Koimme tärkeäksi, että loka–marraskuun vaihteessa on lämminhenkinen tapahtuma, joka kerää kaupunkilaiset yhteen, siksi halusimme järjestää Hehku-karnevaalin, kaupungin elinkeinosihteeri Teija Isotupa kuvailee.

Tänä syksynä on tauon jälkeen saanut taas äänestää vuoden Hehkuvinta persoonaa. Aiempina vuosina hehkuvimmaksi on valittu Kenkäkauppa Alinan yrittäjä Outi Nurmi , Neon 2 -yhtyeen uusikaupunkilainen laulaja Jussi Rainio sekä sisällöntuottaja ja yrittäjä Päivi Sappinen.

– Tänä vuonna ehdotuksia hehkuvimmaksi persoonaksi tuli 159. Viittä henkeä ehdotettiin enemmän kuin muita, joten valitsimme heidät mukaan äänestykseen. Vuoden hehkuvin -äänestys sai reippaasti yli tuhat ääntä ja tapahtumassa palkittava Hehkuvin persoona sai niukan enemmistön, Isotupa laskee.

Hehkuvimmaksi persoonaksi sai tänä vuonna äänestää joko Päivi Kurkilahtea, Tapio Pääkköä, Johanna Harikkala-Nurmea, Aino Luotosta tai Hugo Pirppua.

Hehku-karnevaaliin osallistuvat ovat aiempina vuosina nähneet paljon vaivaa karnevaaliasujensa luomisessa. Tänä vuonna naamiaispukukilpailun tuomaristossa istuu aiemmin pukupalkinnon saaneet Henna ja Hanneli Hämäläinen.

Hehku-karnevaali tarjoaa tuttuun tapaan ohjelmaa kaikenikäisille uusikaupunkilaisille. Luvassa on muun muassa uusikaupunkilaisten Hanneli ja Henna Hämäläisen järjestämä naamiaispukukisa, jossa on omat kilpailuluokat lapsille ja nuorille, aikuisille ja yleisön suosikeille. Kilpailuun voi ilmoittautua paikan päällä tapahtumassa.

– Hanneli ja Henna ovat siskoksia, jotka ovat itse innostuneita erilaisista roolivaatteista ja Halloween-asuista. Heidät on aiemmin myös palkittu tapahtuman parhaina pukeutujina. Toki Hehkuun saapuva voi pukeutua karnevaalihenkeen, vaikkei hän pukukisaan osallistuisikaan, Sappinen huomauttaa.

Luvassa on myös Wasaborgin tallin poniajelua sekä paikallisen MLL:n kasvomaalausta lapsille, mutta myös valojonglööriesitys sekä useampia musiikkinäytöksiä. Illan musiikista vastaavat Duo Kekkoset eli Jukitsu ja Takala sekä ukrainalaiset esiintyjät. Luvassa on myös liikuntakeskus Ellenin tanssiesitys.

– Olemme saaneet mukaan monia maahanmuuttajia, jotka tekevät myyntiin omien kotimaidensa tuotteita. Luvassa on siis monenlaisia herkkuja, mutta myös paikallisia käsitöitä ja muita tuotteita, Isotupa listaa.

Isotupa ja Sappinen ovat jo keränneet tapahtuman jatkoa varten monenlaisia kehitysideoita. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kuitenkin vielä vanhalla kaavalla.

– Koronatauon jälkeen tapahtuman on ensin muistutettava kaupunkilaisia olemassaolostaan, mutta jatkoon on jo suuria suunnitelmia. Ehkä saamme vähitellen rakennettua tapahtumasta niin suuren ilmiön, että voimme tulevaisuudessa markkinoida Uuttakaupunkia Suomen hehkuvimpana paikkana, Sappinen lisää.