Hehku toi iloa

0

Rauhanpuistossa oli perjantaina riemukas, ellei suorastaan riehakas tunnelma. Puistossa tuli vastaan hauskannäköisiä hahmoja ja iloisia kasvoja, kun kaupunki järjesti jo neljättä kertaa Hehku-karnevaalin. Koronatauon jälkeen tapahtuma veti yli tuhat kävijää. Jo pelkästään osallistujamäärä kertoo, että tapahtuma oli odotettu. Mutta kun moni osallistujista oli myös pukeutunut karnevaaliin teeman mukaisesti, se kertoo, että tapahtuma on todella ansainnut paikkansa pysyvästi kaupungin tapahtumakalenterista.

Suomen matkailukautta on yritetty venyttää kesästä syksyyn. Monessa kaupungissa on rakennettu onnistuneita valotapahtumia. Nyt niitä vain alkaa olla pian jo liikaa. Tapahtumat helposti kilpailevat keskenään. Hehku-karnevaalin etuna on, että se on selvästi erottautuva, uniikki tapahtuma. Missään muussa kaupungissa tai kunnassa ei ole vastaavaa karnevaalia. Uudenkaupungin kannattaakin pitää oma linjansa ja jatkaa Hehku-karnevaalin järjestämistä. Pimeään syksyyn kaivataan juuri tällaista riemukasta tapahtumaa.

Ensimmäinen Hehku-karnevaali järjestettiin Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlien kunniaksi syksyllä 2017. Kun jo ensimmäinen tapahtuma onnistui hyvin, karnevaali sai jatkoa. Koronavuodet vain veivät tapahtuman tauolle. Tänä vuonna tapahtuman järjestelyistä vastasi kokonaan kaupunki. Uudenkaupungin Sanomat on ollut mukana vain yhteistyökumppanina. Kun päävastuu on kaupungilla, tapahtumasta on mahdollista rakentaa vuosi vuodelta isompi. Parhaimmillaan tapahtuma kasvaa ulos Rauhanpuistosta ja levittäytyy koko keskustaan. Kun tapahtuma vakiintuu, myös yrittäjät uskaltavat satsata siihen enemmän.

Uudenkaupungin Sanomat kiittää kaupunkia, yrittäjiä ja kaikkia tapahtuman järjestelyihin osallistuneita hienosta tapahtumasta sekä onnittelee Vuoden hehkuvinta persoonaa Päivi Kurkilahtea.

Teija Uitto