Joulutunnelmaa mutta ei muovikrääsää

0

Tunnelmallisia vanhanajan joulumarkkinoita on Uudessakaupungissa järjestetty  vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäisistä markkinoista kerrottiin Uudenkaupungin Sanomissa (29.11. 1994) seuraavaa:

– Vanhan ajan markkinoilla tuotiin tuulahdus entisaikojen verkkaista tyyliä kiireisen jouluhyörinän keskelle. Markkinat pidettiin kauniissa ympäristössä puutalojen keskellä ja myynnissä oli erilaista käsintehtyä tavaraa sekä ruokaa.

Laitilalaisilla Riitalla ja Sannalla oli komea valikoima omatekoisia ovikoristeita ja kuivattuja kimppuja. Kuva julkaistu Uudenkaupungin Sanomissa 29.11. 1994.

Viitaus puutaloympäristöön selittyy sillä että aluksi vanhanajan joulumarkkinat järjestettiin Myllykadulla.

-Monet myyjät ja osa asiakkaistakin olivat pukeutuneet entisajan tyyliin. Muovikrääsää myyntipöydillä ei näkynyt, mutta sitäkin enemmän kauniita käsitöitä: jouluisia havu- ja olkikoristeita, savitöitä ja neuleita sekä monenlaista jouluun liittyvää syötävää ja juotavaa.

Ensimmäisten vanhanajan markkinoiden järjestäjinä toimivat Uudenkaupungin oppaat, kulttuurihistoriallinen museo sekä kulttuuritoimisto.

Uudenkaupungin oppaat olivat tehneet markkinoille Auli Heikkalan opastuksella savilaattoja, joissa on kaupungin asemakaava vuodelta 1721. Niitä esittelivät Kirsti Junnila ja Merikki Jäntti. Kuva julkaistu Uudenkaupungin Sanomissa 29.11. 1994.

Vanhanajan joulumarkkinat järjestetään jälleen huomenna sunnuntaina, nyt Uudenkaupungin torilla ja Rauhanpuistossa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän