K-KV puhkoi Kotkien puolustuksen

0

Jää-Kotkien miehistö käväisi viikonloppuna Kokemäellä yrittämässä pistepotin lihotusta. Kahdella kentällisellä kun ollaan liikkeellä, niin onnistumisia pitää tulla lähes jokaisella rintamalla. Nyt plusmerkkejä ei tullut riittävästi ja lopussa ero karkasi turhankin räikeäksi. Kotijoukkue K-KV pöllytti petolintua lukemin 12–5.

Koitos Kokemäellä oli monijakoinen. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen näytöstä ja tauolle poistuttiin tilanteessa 3–0. Toinen erä muutti kulun ja melkoisen erikoisella tavalla. Henri Pelto ( Lasse Loven ) kavensi 3–1:een ja tässä ei vielä ollut mitään kummallista. Seuraavat maalit tulivat 14 sekunnin erolla toisistaan.

Molempien osumien tekijä oli Markus Saarinen ja molemmat tulivat alivoimalla. On erittäin harvinaista nähdä kaksi alivoimaosumaa näin lyhyellä välillä ja vielä saman miehen toimesta. Sen verran Saarisen temput suututtivat isäntien valmennusta, että aikalisä tuli välittömästi Saarisen 3–3-tasoituksen jälkeen.

– He itse sähläsivät ja Markus haistoi paikat. Siellä tehtiin siniviivan lähellä jättöjä taaksepäin ja sitten Markus pääsi väliin. Aika samanlaisia olivat ja molemmat läpiajosta, Kotkien valmentaja Mika Ranta kertasi.

Erän lopulla ote kirposi uudestaan ja kotijoukkue iski taas kolmesti. Pelton toinen osuma Antti Saaren esityöstä toi pientä toivoa vielä kolmannen erän alussa, ennen kuin pato aukesi täysin. K-KV teki kuusi maalia 12 minuutissa.

– Hieman helppojakin meni meidän päähän ja valitettavasti pari aika tärkeässä vaiheessa. Sitten meni usko, kun muutenkin oli vähän pelaajia. Lopussa homma meni pelailuksi, Ranta totesi.

Viidennen UJK:n osuman maalasi alivoimaspesialisti Saarinen saaden kypärätempun täyteen. Ottelun tähti oli isäntien Rami Välimaa , joka on pitkällä urallaan pelannut alasarjojen lisäksi ulkomailla sekä Mestiksessä. Välimaa tykitti neljä osumaa ja syötti kaksi.

Ensi perjantaina Kotkat palaa kotiaskiin ja vastustajana on sarjakakkonen PaRa.

– Toivon mukaan meillä on erilainen kokoonpano silloin. Alustavasti näyttää, että saadaan laajempi ryhmä kasaan ja päästään haastamaan kova joukkue, Ranta ennakoi.

Matsi alkaa kello 19.15.

Juha Laine