Kahvinkeittimistä

0

Kommentti artikkeliin US 24.11.2022.

Kahvinkeittimeni on kymmenen vuotta vanha. Sen ottama sähköteho on 755W. Mittasin sen kulutuksen energiamittarilla keittäessäni neljä kupillista kahvia. Annoin keittimen olla päällä tarkoituksella 20 minuuttia, vaikka kahvi oli valmistunut jo viidessä minuutissa. Energiamittari kertoi, että sähköä oli kulunut 20 minuutissa 0,08 kWh ja kun termostaatti oli katkonut sähköä, oli todellinen päälläoloaika vain runsaat kuusi minuuttia.

Minun maksamallani sähkön hinnalla tuo kahvinkeitto maksoi aavistuksen alle yhden sentin. Vaikka sähkön hinta olisi 50 senttiä/kWh, maksaisi kahvini vain vajaat neljä senttiä. Nämä kahvin- ja vedenkeittimet ovat niin pienikulutuksisia laitteita, ettei muutaman sentin tähden kannata juosta kauppaan ostamaan uutta laitetta.

Olavi Hyvärinen

Naantali