Kirjastossa pelattiin maailman suosituinta sanapeliä

0
Mietteliäitä ilmeitä pelilaudan ääressä. Scrabblea pelaamassa olivat Hilkka Knaapinen (oik.), Merikki Jäntti, Ulla-Maija Aartola ja Elina Jalonen.

Kirjastossa järjestettiin peli-ilta maailman suosituimman sanapelin, Scrabblen äärellä. Vuonna 1938 kehitetty peli on julkaistu 30 kielellä yli 120 maassa ja sitä on myyty yli 150 miljoonaa kappaletta.

– Halusimme kirjastossa järjestää jotakin nyt, kun taas voidaan kokoontua. Aikaisemmin syksyllä meillä on jo pidetty tietovisa ja joulukuussa järjestetään seuraava, kirjastonhoitaja Elina Jalonen kertoi.

Scrabblessa pelaajat muodostavat kirjainnappuloista sanoja pelilaudalle. Jokaisella pelaajalla on kerrallaan seitsemän summittaisesti valittua kirjainta. Pelilauta muistuttaa sanaristikkoa. Pelissä jaetaan pisteitä käytetyistä kirjaimista sekä niiden sijoittelusta pelilaudan eri kohtiin. Uusien sanojen tulee liittyä niihin, jotka jo ovat laudalla.

Pelin säännöt ovat aika yksinkertaiset ja peli on helppo oppia. Enemmän päänvaivaa tulee siitä, mitkä sanat hyväksytään, kuinka pitkiä niiden pitää olla ja saako sanoja taivuttaa.

Kirjasto tarjosi pelaamiselle miellyttävät puitteet ja pelaajille pientä tarjoilua. Määräaikaan paikalle saapuneet Hilkka Knaapinen , Merikki Jäntti ja Ulla-Maija Aartola saivat kirjastonhoitajan samaan pöytään ja näin saatiin nelinpeli aikaiseksi.

Scrabblea voi pelata neljä pelaajaa, mutta silloin, kun pelataan tosissaan kilpaa – mitä maailmalla myös tehdään – pelaajia on aina kaksi. Peli kestää noin tunnin.

Jo. Potti. Näin. Nuoli. Hento. Sanaketjut alkoivat muodostua pelilaudalle ja kirjuriksi lupautunut Knaapinen sai olla tarkkana pisteiden laskussa.

– Rakastan Scrabblea! Minusta on tärkeää, että osallistutaan, kun jotain järjestetään. Järjestämisessä on aina iso työ. Itse ainakin kaipaan elämyksiä, hän sanoi.

Kirjastosta voi myös lainata pelejä kotiin. Kirjaston kävijämäärät ovat Jalosen mukaan ihan hyviä, vaikka toimitaankin väistötiloissa remontissa olevaa kirjastorakennusta vastapäätä kadun toisella puolella.

– Täällä voi myös käyttää tietokonetta ja katsella vaikka elokuvia, Jalonen vinkkaa.

Seuraava tietovisa järjestetään kirjastossa 8.12. klo 17.00.

Pirkko Varjo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän