Kompostorin voi ilmoittaa verkossa tai lomakkeella

0
Kompostori on sijoitettava niin, ettei sen käytöstä aiheudu haittaa ympäristölle.

Uuden jätelain mukaan asukkaan tulee ilmoittaa jätehuoltoviranomaiselle biojätteiden kompostoinnista tontillaan. Omasta kompostorista tulee ilmoittaa lain mukaan 1.1.2023 mennessä. Ilmoitusvelvollisuus kompostorista on omakotiasujilla, useamman asuinkiinteistön yhteiskompostointiin osallistuvilla. Asuinyhtiön osakkaiden yhteisesti järjestämästä kompostoinnista tehdään vain yksi ilmoitus järjestettyä kompostointia kohden.

Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia asuinkiinteistöjä, joilla kompostoidaan keittiössä syntyvää biojätettä. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse ilmoittaa.

Uudessakaupungissa jätehuoltoa hoitaa Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH). LSJH on tiedottanut, että kompostori-ilmoituksen voi tehdä heidän verkkosivuillaan.

Uudessakaupungissa asuvat eivät vielä voi kompostori-ilmoitusta verkossa tehdä, koska verkkokirjautuminen vaatii asiakastunnusta. Lounais-Suomen Jätehuolto lähettää lähiviikkoina ensimmäisen jätehuollon perusmaksulaskun uusikaupunkilaisille. Laskussa on asiakasnumero ja laskunumero, joilla pääsee tekemään kompostori-ilmoituksen verkossa. Vaikka lasku tulisi vasta ensi vuoden tammikuussa, kompostointi-ilmoituksen voi jättää vasta silloin. Viivästymisestä ei koidu ongelmia.

Mikäli kompostori-ilmoituksen haluaa tehdä jo nyt, Passarista, Rauhankatu 10:stä, voi noutaa lomakkeen ja postittaa sen LSJH:lle.