Korihaiden ottelut toistavat samaa kaavaa – Vilpas ratkaisi viimeisellä neljänneksellä

0
Trey Niemi oli Korihaiden pisteykkönen (21) viime kauden seuraansa vastaan.

Keskiviikkona Korihaiden ja Vilppaan välisessä Korisliiga-ottelussa toteutuivat kotijoukkueen otteissa samat piirteet, jotka ovat jo niin monta kertaa nähty: taisteleva, kamppaileva ja sisukas. Kauniilla adjektiiveillä ei ole kuitenkaan kilpaurheilussa merkitystä, jos ei voita. Korihait kamppaili Vilppaan kanssa tasaväkisesti kolme neljännestä, mutta viimeisellä kympillä selkäranka katkesi vierailijoiden karatessa voittoon lukemin 88–78.

– Ollaan taistelevia joo, mutta ei sillä ole merkitystä, jos me ei saada yhtään voittoa. Me saadaan sillä ihmisten sympatiat, kun olemme kuin söpö pieni koiranpentu, mutta joskus senkin on kasvettava aikuiseksi, kuvaili päävalmentaja Tero Vasell.

Ottelu oli 30 minuuttia tasaista peliä, jossa kumpikin joukkue nykäisi lyhyitä pisteputkia eikä ero revennyt kahdeksaa pistettä suuremmaksi. Korihait puolusti, varsinkin alussa, Vilppaan hyökkäyksen täysin tukkoon ja kotijoukkue karkasikin alussa 9–0-johtoon.

– Tiesimme ottelusta tulevan vaikea ja Korihait on pelannut kotonaan hyvin. Emme pystyneet alussa vastaamaan heidän kovuuteen ja intensiteettiin. Sähläsimme paljon myös, mutta kaveri painoi kovaa päälle, kehui Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen.

Viimeiselle kympille Korihait pääsi kahden pisteen johtoasemassa, mutta Vilpas nousi lähes heti johtoon, jossa se pysyi aina ottelun loppuhetkiin saakka. Vierailijoiden Isaiah Crawley (23 pist/9 lev) ja Jalon Pipkins (21) tekivät kovia koreja aina, kun Korihait tuli lähelle. Vilpas voitti viimeisen neljänneksen 36–24.

– Joukkue näytti loppuhetkillä sitkeyttä molemmissa päissä kenttää, vaikka olisimme voineet pelata paljon paremmin koko ottelun, kommentoi Pipkins.

Vilppaan pisteistä 63 teki ulkomaalaisvahvistukset, kun Korihaiden 78 pisteestä ulkomaalaisten osuus oli vain 26. Nick Stampley (12) pelasi hyökkäyspäässä kauden tehokkaimman ottelunsa ja Prince Oduro väänsi tuplatuplan (11/12). Quin Cooper jäi nollille heittäen kaikki seitsemän kolmostaan ohi ja Grant Audu (3) oli jo käytännössä poistettu pelaavasta rotaatiosta. Tiistaina koeajalle Korihaihin saapunut Brandon Alstonilla ei vielä ollut pelilupaa.

– Meillä oli liikaa menetyksiä (15) ja meidän pitää vain pelata jokainen tilanne loppuun asti. Musta tuntuu, että peli ratkesi heidän second chance -pisteisiin ja meidän menetyksiin, totesi Korihaiden paras pistemies Trey Niemi (21).

Päävalmentaja Vasell laittoi asiat perspektiivin kertomalla, kuinka vaikeista lähtökodista osa pelaajista on joutunut valmistautumaan viimeaikaisiin otteluihin. Puolitoista viikkoa sitten ulkomaalaisvahvistusten asunnossa tapahtuneen tulivahingon johdosta pelaajat ovat joutuneet majoittumaan väliaikaismajoituksissa.

– Hurjia tilanteita on tapahtunut kentän ulkopuolella ja silti nää jätkät tulee ja tekee parastaan. Sitä ei tavalliset ihmiset näe ja näitä pelaajia on ihan turha sorsia. Kaikki kunnia jätkille, jotka keskittyvät olennaiseen, kiitteli Vasell.

Lauantaina Korihait kohtaa Uusikaupunki Areenalla Helsinki Seagullsin.