Korihaille kirvelevä tappio sarjakärjen vieraana – ”Meille klassinen ´hyvä taistelu´, mutta kohta pitäisi sitä tulostakin saada aikaiseksi”

0
Trey Niemi pussitti Lapualla ennätyspisteensä Korisliigassa.

Korisliigan jumboksi valahtanut Korihait palasi perjantai-iltana maajoukkuetauolta peliparketille, kun joukkue kohtasi Lapualla sarjakärki Kobrat. Haiparven kamppailupelaaminen oli korkealla tasolla vastustajan kovia yksilöitä vastaan, mutta lopulta Kobrien yksilöt veivät haiparven joukkuepelistä pidemmän korren lukemin 86–80.

– Meille klassinen ”hyvä taistelu”, mutta kohta pitäisi sitä tulostakin saada aikaiseksi, huokaili päävalmentaja Tero Vasell lehdistötilaisuudessa.

Haiparven yksi isoimpia haasteita ennen ottelua oli hidastaa Kobrien huipputakamiehen KJ Jacksonin (14 pist) sekä laituri Danny Pippenin (15) pelaamista. Joni Herrala (2) ja Nick Stampley (6/8 lev) tekivät hyvää työtä läpi ottelun miesten puolustamisessa ja kumpikin Lapuan pelaaja jäi omista keskiarvolukemistaan.

Trey Niemen (26) vahvoilla hyökkäyspään suorituksilla Korihait johti parhaimmillaan 13 pisteellä toisella neljänneksellä. Kobrien vahvistuskvartetista esiin nousi kuitenkin Denzel Livingston (26), jolle ei löytynyt Korihaista sopivaa mätchuppia. Livingstonin johdolla Kobrat nousi kolmannella neljännekselle Korihaiden rinnalle ja lopulta ohikin.

Vierasjoukkue taisteli vielä itsensä neljännen kympin alussa yhdeksän pisteen tappioasemasta johtoon, mutta tarpeettomat pallonmenetykset ja yksittäiset puolustusvirheet rokottivat paljon, kun vastassa oli taitavia yksilöitä. Korihailla oli viimeisillä minuuteilla mahdollisuus kivuta vielä johtoon, mutta ratkaisevilla paikoilla heitot menivät ohi.

– Teemme edelleen joukkueena sellaisia mokia, mitkä maksavat aika paljon. Meiltä puuttuu vielä se, että me saataisiin käännettyä pelit tiukassa vaiheessa meidän eduksi, Vasell manaili.

Oman Korisliiga-uran piste-ennätyksen tehneen Niemen ohella kaksinumeroisiin pistelukemiin Korihaista ylsi Prince Oduro (11/8), Grant Audu (11) ja Mikael Aalto (11).

Korihait palaa ensi viikolla lähes kuukauden tauon jälkeen kotiparketille, kun keskiviikkona vastaan asettuu Varsinais-Suomen paikalliskamppailussa Salon Vilpas.