Korihait pysyi vartin ajan hallitsevan mestarin kyydissä – Haiparvi maajoukkuetauolle sarjajumbona

0
Kanadan maajoukkueleirille lähtevä Prince Oduro aloitti vahvasti, mutta hyytyi muun joukkueen ohella ottelun edetessä Kauhajoella.

Korihait ei kyennyt sunnuntaina hyödyntämään hallitsevan Suomen mestari Karhu Basketin kiireistä ottelutahtia. Alkuviikolla Unkarissa ja perjantaina Nokialla pelanneen Karhun rutiinitaso oli haiparvelle liian vahva ja pisteet jäivät upouudelle Kauhajoen areenalle lukemin 80–48.

Tappio oli Korihaille kauden toinen selvänumeroinen tappio. Avausottelussa Helsingissä Seagulls jyräsi haiparven 36 pisteellä, mutta muuten tappiot ovat tulleet kuudella pisteellä tai alle. Päävalmentaja Tero Vasell totesi lehdistötilaisuudessa, että etenkin edellinen jatkoaikatappio BC Nokiaa vastaan oli joukkueelle henkisesti raskas.

– Tuntui, että koko viikolla emme päässeet yli siitä. Treenasimme hyvin, mutta pieni kipsi varjosti meidän tekemistä ja harmitus siitä tappiosta. Emme saaneet minkään tason kamppailupelaamista aikaiseksi, jotta olisimme kiusanneet vastustajaa, Vasell pohti.

Korihait pysyi Karhun mukana toisen neljänneksen puoliväliin asti hyvällä puolustuspelaamisella ja mahdollisuudet olisi ollut pysyä pidempäänkin tasalukemissa isäntien kanssa. Hölmöt hyökkäyspään virheet kuitenkin kostautuivat ja Karhu rankaisi niistä välittömästi.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue löi lopullisen naulan arkkuun karkaamalla yli 20 pisteen johtoon. Korihait onnistui tekemään vai kolme pelitilannekoria kolmannen kympin aikana.

– Karhu tuli paremmalla pelisuunnitelmalla toiselle puoliajalle. Meidän täytyy olla tulevaisuudessa parempia kolmannella neljänneksellä, kun tulemme kopista kentälle, Kanadan maajoukkueleirille lähtevä Prince Oduro (8 pist) kommentoi.

Vierasjoukkueesta kukaan ei ylittänyt kymmentä pistettä. Mikael Aalto (9), Oduro ja Bojan Sarcevic (8) olivat vaisujen haipelureiden tehokkaimmat pelaajat.

Korisliiga siirtyy seuraavaksi kahden viikon maajoukkuetauolle. Korihait jakaa sarjan jumbopaikan Tapiolan Hongan kanssa kahdella voitolla. Seuraavan kerran haiparvi pelaa perjantaina 18. marraskuuta sarjakärki Lapuan Kobria vastaan.

Kaikille pitäisi olla tässä kohtaa selvää, että muutoksia tarvitaan kokoonpanoon.

– Keskiviikkona palataan hallille ja loppuviikko treenataan. Viikonloppu huilia ja jälleen ensi viikolla alkaa normaali rytmi perjantain peliä kohti, Vasell kertoi.