Kotkat taipui sarjakärjelle rankkareissa

0

Jos edellinen kotipeli oli huoletonta surffailua, niin nyt oli täysin erilainen ääni kellossa. Oli jopa vaikea uskoa, että sama petolintupoppoo oli askissa kuin viime kerralla. Pelin muuttumiseen vaikutti varmasti myös vastustaja, sillä Panelian Raikas oli monella tapaa tasokas joukkue. UJK vastasi kovaan haasteeseen erittäin hyvin ja oli lähellä sarjakärjen kellistämistä.

Kolmosdivisioonaan on täksi kaudeksi tehty muutos isompien sarjojen malliin ja tasatilanne varsinaisen peliajan jälkeen johtaa nyt jatkoaikaan ja mahdollisiin rankkareihin.

Kotkat johti viimeisen erän alussa 4–1 ja seitsemän minuuttia ennen loppua vielä 5–3. Lopussa vierasjoukkue piti kovempaa kyytiä jatkuvasti ja UJK keskittyi suojelemaan omaa maaliaan. Kavennus 5–4:een tuli ylivoimalla viisi minuuttia ennen loppua. Tasoitus syntyi vasta viimeisellä minuutilla, kun oman pään aloituksen jälkeen ukilaiset eivät saaneet kiekkoa omille ja PaRan pelaaja pääsi maalin kulmalta tuikkaamaan pelin 5–5:een.

Jatkoajalla erinomaiset paikat olivat kortilla, mutta hyviä vetopaikkoja molemmat joukkueet saivat puolentusinaa. Ratkaisevaa osumaa ei nähty ja näin mentiin rankkareille.

Homma tuli selväksi neljän kierroksen jälkeen, kun vierasjoukkue onnistui kolmesti ja petolintu vain kerran. Näin peli päättyi lukemiin 5–6 ja UJK sai vaivanpalkaksi yhden sarjapinnan ja PaRa vei kaksi paunaa.

Ukilaisten kaksi ensimmäistä maalia menivät Toni Riekon nimiin. Molemmissa Riekko hyödynsi nopeita jalkojaan. Ensimmäisessä Riekko ehti kiekkoon ennen vastaan lähtenyttä molaria ja toisessa Riekko pisti läpiajosta lätyn yläpeltiin. Kolmannessa maalissa oli onnea, kun peliväline kimposi vastustajan pelaajasta verkkoon kahden miehen ylivoimalla.

Neljäs maali oli Markus Saarisen käsialaa. Kotkien viidennen osuman ohjasi Joona Uusitalo kesken PaRan painostusjakson.

– Tappio tietenkin harmittaa, mutta tämä oli silti hyvä peli meiltä. Lopussa vähän kiekko pomppi vastustajalle ja paremmalla tuurilla oltaisiin saatu täydet pisteet. Tasokas joukkue oli vastassa, enkä ihmettele että ovat kärjessä, UJK:n valmentaja Mika Ranta tiivisti.

Myös ensi viikonloppuna mennään kotikaukalossa. Petolintu on nyt sarjassa neljäntenä ja lauantaina vastaan luistelee kahdeksantena majaileva ParSport. Tämä koitos starttaa kello 17.15.

Juha Laine