Kotkien lentävä startti päättyi mahalaskuun

0
Joona Uusitalo ujutti 3-3-tasoitusmaalin Peter Hellbergin taakse.

Ensin vilkaisu vastustajan rosteriin, vain pari kentällistä mukana. Sitten pari maalia vastustajan häkkiin heti alkuun. Siinä mainiot ainekset haitalliseen hyvänolonfiilikseen.

Jää-Kotkille jäi lievä sonnan maku suuhun lauantain kotipelistä, kun sarjapisteet kirposivat otteesta edellä mainituista syistä. Omalla suorittamisella homma olisi ollut hanskassa ja lisäksi yksi vieraiden maali nosti kierroksia reilusti. ParSport vei vieraspinnat maalein 4–6.

Kotkien pääkoutsi Mika Ranta kihisi ParSportin maalista, joka oli pelin kannalta ratkaiseva ja olisi kotileirin mielestä pitänyt hylätä.

– Tuomarit sanoivat, että meidän oma pelaaja työnsi pelaajan maalivahtia päin. Ei oltu samaa mieltä ja katsottiin videolta, eikä olla vieläkään samaa mieltä. Mun mielestä me menetettiin ainakin yksi piste tuohon tilanteeseen, Ranta jyrisi.

Milo Nieminen paukutti kaksi osumaa kolmeen ensimmäiseen minuuttiin ja startti oli loistava. Hurmio laantui ensimmäisen erän aikana. UJK olisi paremmalla pelitempolla pystynyt tekemään vieraiden elämän vaikeaksi, mutta ParSport pysyi keskinkertaisessa vauhdissa hyvin mukana. Rantaa kismitti tuttu ongelma eli puolustuspelaaminen.

– Me tehdään ihan riittävästi maaleja melkein joka pelissä. Puolustus on ongelma ja se oli laiskaa. Valuttiin heidän vauhtiin, vaikka olisi itse pitänyt nostaa tempoa, Ranta kommentoi.

Ensimmäistä erätaukoa vieteltiin tilanteessa 2–1. Petolinnulla homma meni jäähyilyksi ja neljäs alivoima tuotti ei-toivotun tuloksen. ParSport pääsi tasoittamaan ylivoimalla ja minuutin sisään iski uudelleen. Joona Uusitalo täräytti tasoituksen 3–3:een, kun peli oli sekunnilleen puolessa välissä.

Vieraiden mentyä uudelleen johto kokenut kettu Niko Koski tasoitti viimeisen kerran, kun peliä oli jäljellä 13 minuuttia. Yhdeksän minuuttia ennen loppua ParSport kehitti voitto-osuman ja viimeisen maalin joukkue pisti tyhjiin. Isäntien maalintekijöiden lisäksi on mainittava kahden syöttöpinnan Jimi Järnberg , joka ottaa vasta ensimmäisiä luistimen piirtoja miesten peleissä.

Kotkien veskari Peetu Putro oli huomattavasti virkaveljeä työllistetympi napsien 35 koppia. Vierasjoukkueen veskarilla oli vain 22 torjuntaa.

Ukilaiset ovat jaetulla neljännellä sijalla, mutta häntäpään joukkueet ovat viime viikkoina ottaneet askelia lintuparvea lähemmäksi.

Ensi viikonloppuna mennään kasitietä ylöspäin ja vastuksena on Rauma Tigers.

Juha Laine