Lasten kuu – marraskuu on täynnä toimintaa

0
Improvisaatioryhmä Läsnäolopakko esittää hulvattoman improvisoidun teatteriesityksen yläkoululaisille.

Lasten kuu – marraskuu tarjoaa jälleen runsaasti tekemistä koko perheelle. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy tarjontaa Harry Potter -tapahtumasta Lasten parlamenttiin.

Lapsille omistettu kulttuurikuukausi juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään. Ensimmäinen Lasten kuu – marraskuuksi nimetty tapahtumakokonaisuus järjestettiin vuonna 1992. Tätä ennen vuodesta 1989 alkaen järjestettiin lasten kulttuuriviikkoa, joka vuonna 1991 oli jo kaksiviikkoinen ja vuonna 1992 laajeni koko kuukauden tapahtumaksi.

Tänä vuonna kuukauden ensimmäisen viikon ohjelmassa on muun muassa Vauvaloruilua perheen pienimmille, sateenkaarevien nuorten ryhmän kokoontuminen ja suosittu Hehku-karnevaali. Karnevaalin ohjelmassa on luvassa muun muassa musiikkia, tanssiesityksiä, poniajelua, valojonglööri ynnä muuta mukavaa.

Lasten kuun ohjelmaa viedään jälleen myös suoraan kouluihin ja päiväkoteihin. Nukketeatteri Piironginlaatikko kiertää Kasper lapsenlikkana -esityksen kanssa varhaiskasvatusyksiköt, Kulttuuriosuuskunta Uulu vierailee alakouluissa ja yläkoululaiset pääsevät tutustumaan Improryhmä Läsnäolopakon improvisaatioteatteriin.

Lisäksi 0–8-vuotiaille suunnattu Hinni-Hiiren omaoma-päivä -musiikkiteatteriesitys vierailee Demotilassa keskiviikkona 16.11. klo 10. Esitys on suunnattu erityisesti kaikille kotihoidossa oleville lapsille, mutta myös pienten päiväkotiryhmien on mahdollista osallistua esitykseen.

Päiväkotiryhmien toivotaan ottavan ennakkoon yhteyttä kulttuuripalveluiden toimistoon numeroon 050 4205 401. Esitys on vähäsanainen ja soveltuu myös muunkielisille lapsille.

Ohjelmassa on ensimmäistä kertaa myös viidesluokkalaisille koululaisille suunnattu Lasten parlamentti kulttuurikeskus Crusellissa. Parlamentti on osa lasten koulupäivää ja siihen osallistuvat kaikkien koulujen viidesluokkalaiset.

Päivän teema mukailee Lapsen oikeuksien viikon tämänvuotista teemaa, joka on lapsen oikeus turvallisuuteen. Parlamentissa aihetta tarkastellaan niin ennakkotehtävien, paneelikeskustelun kuin toiminnallisten työpajojenkin kautta.

Lisäksi koululuokat saavat pohtia ja ehdottaa omaa ideaansa turvallisuutta edistävään kohteeseen tai tekoon. Parlamentissa osallistujat äänestävät oman suosikkinsa ja kaupunki tulee käyttämään 1000 euroa voittajaehdotuksen hyväksi.

Kulttuurikuukauden esite jaetaan kouluihin ja päiväkoteihin ja se on saatavilla myös kirjastosta, Passarista, uimahallista ja Crusellista.

Koko monipuoliseen ohjelmaan pääsee tutustumaan myös osoitteessa www.uusikaupunki.fi/lastenkuu