Lightyer 0 -aurinkosähköauton tuotanto käynnistyi

0
Lightyear 0 tuotantolinja.

Valmet Automotive on tänään käynnistänyt Lightyear 0 -aurinkosähköauton sarjatuotannon Uudenkaupungin autotehtaalla. Tuotannon aloitusta oli juhlistamassa Lightyearin ja Valmet Automotiven edustajia, kutsuvieraita sekä median edustajia. Erityisesti tilaisuus kiinnosti eurooppalaisia autotoimittajia.

Lightyear 0 on hollantilaisen Lightyear-teknologiayhtiön uuden sukupolven sähköauto. Auton kehitystyössä on painotettu kestävää kehitystä. Auto onkin maailman ensimmäinen sarjatuotantovaiheeseen edennyt aurinkosähköauto.

Auton tuotantoa varten on Uuteenkaupunkiin valmistunut kokonaan uusi tuotantotila. Tuotantolinjalla hyödynnetään uusia valmistusteknologisia ratkaisuja ja linjan suunnittelussa on panostettu työergonomiaan ja turvallisuuteen.

Tuotannon aloitustilaisuudessa nousi voimakkaasti esiin Valmet Automotiven ja Lightyearin toimiva yhteistyö, sarjatuotannon aloittamisen nopeus sekä kestävä kehitys, joka on huomioitu niin autossa kuin sen valmistusprojektissa. Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald totesikin, että yhtiön omat panostukset kestävään kehitykseen ja päästöttömään tuotantoon oli yksi tärkeä syy sille miksi Lightyear valitsi Valmet Automotiven kumppanikseen.

Lisää tilaisuudesta huomisessa lehdessä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän