Kaupunki hankki liikuntakasseja lapsille – Purkkijalat ja ryömintätunnelit joutuivat heti päiväkotilaisten testiin

0
Liikuntapalvelujen tarjoamat uudet välineet tarjoavat Kaunisrannan päiväkodin lapsille hauskoja ja iloisia liikuntahetkiä.

Kaunisrannan päiväkodin liikuntasalissa raikasivat keskiviikkoaamuna riemunkiljahdukset ja päiväkotilasten suupielet olivat kohonneet iloisiin ilmeisiin. Uudenkaupungin liikuntapalvelut hankki päiväkodeille kiertoon kaksi liikuntavälinekassia, jotka pitivät sisällään monipuolisia välineitä purkkijaloista ryömintätunneliin ja näiden kassien sisältöä lapset testasivat.

Kaunisrannan, Seikowin sekä Hakametsän päiväkodin johtaja Anne Leppänen seurailee liikuntasalissa liikkuvia lapsia. Uudet liikuntavälinekassit ovat osoittautuneet Kaunisrannassa jo ensimmäisten kokeilujen jälkeen mieluisiksi. Leppäsellä on selvä vastaus siihen, mikä merkitys uusilla välineillä on päiväkodille.

– Lasten iloiset ilmeet ja riemunkiljahdukset kertovat kaiken oleellisen, Leppänen naurahtaa.
Hän kertoo liikunnan olevan tärkeässä asemassa lasten kehittymisen kannalta ja sen takia siihen kiinnitetään huomiota jo päiväkodissa.

Kaunisrannan liikuntahuone sekä ulkona oleva ympäristö mahdollistaa lapsille monipuolista liikuntaa, mistä Leppänen on erityisesti mielissään.
– Liikunta on yksi oppimisen osa-alue. Liikkumisen avulla lapsi pystyy opettelemaan monia erilaisia asioita, Leppänen toteaa.

Liikuntavälinekassien lisäksi päiväkotien käyttöön on tähän mennessä hankittu luistimia ja kypäriä, joita säilytetään Hakametsän päiväkodissa.

Myös muilla kaupunkilaisilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan uusia liikuntavälineitä, sillä liikuntapalvelut on kesän ja syksyn aikana hankkinut uusia vuokrattavia välineitä kaupunkilaisten liikunnan edistämiseksi. Kesällä kirjastosta lainattavina olivat jo scootit kypärineen sekä frisbeitä
– Yritämme omalla vuokravälinepankilla löytää eri ikäisille erilaisia virikkeitä liikkumiseen, liikuntapalveluiden vastaava Taru Joutsa-Huutola taustoittaa.

Kaupunkilaisilla on uimahallista mahdollisuus lainata pesäpallovarusteita, kun ensi vuoden puolella kelit ovat otollisia pelaamiseen.
– Santtionrantaan hankitaan ensi kesäksi uusia kajakkeja, joita nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä koulut käyttävät maksutta omassa toiminnassaan. Muuten kajakkien vuokrauksesta vastaa Santtionrannan toiminnan ylläpitäjä, Joutsa-Huutola kertoo.

Toiveita on kysytty kaupunkilaisilta kyselyn avulla sekä päiväkodeilta on myös erikseen kysytty tarpeellisia välinetoiveita. Kaunisrannan päiväkodin omat liikuntavastaavat, Essi Lundman ja Tiina Silokivi, kertoivat, että he olivat toivoneet muun muassa erilaisia pihapelejä, kuten frisbeetä ja frisbeegolfkoreja.
– Toiveiden perusteella ollaan pyritty hankkimaan sopivia ja helposti saatavia välineitä. Mahdollisimman hyvin olemme pyrkineet kuuntelemaan ja toteuttamaan toiveita, liikunnanohjaaja Sofia Luovi sanoo.

Liikuntapalvelujen vastaava Joutsa-Huutola toivoo, että budjetissa löytyisi vuosittain sopiva mahdollisuus kehittää kaupungin välinepankkia.
– Olemme saaneet hyvät ja kattavat välineet. Esimerkiksi pesäpallovälineet palvelevat monen ikäisiä kaupunkilaisia, eikä näin ollen tarvitse jokaisella olla omia välineitä, kun kaupungilta voi helposti lainata.