Lionsien joululehti julkaistaan markkinoilla

0
Joululehden toimituksen työryhmä Leena Heikkilä, Marketta Suoja-Sjöblom, Vuokko Tyvi, Leena Aitonurmi ja Paula Saarni. Kuvasta puuttuvat Marketta Hämeenkorpi ja Helena Rantanen.

Lions club Merettarien julkaisema Uudenkaupungin joulu -lehti tulee myyntiin sunnuntaina Wanhanajan joulumarkkinoilla. Jo 26. kertaa ilmestyvä lehti luo jälleen monipuolisen katsauksen nykyajan ja menneisyyden jouluihin. Tällä kertaa lehdessä kerrotaan myös, minkälaista on perinnejoulun vietto Ukrainassa sekä esitellään monelle uusikaupunkilaisille tutut Henrik Helpiö ja Sami Kuronen .

– Suurin hankkeemme viime toimintavuonna oli Leijonapuiston ehostaminen sekä uudella leijonalla poikasineen että kiipeilytelineellä pienemmille lapsille. Tätä projektia jatkamme tämänkin joulun tuotolla, lehden päätoimittaja Marketta Suoja-Sjöblom kertoo.

Hän kertoo, että paikallisten lionsien tavoitteena on saada puisto säilymään kaikenikäisten kaupunkilaisten vihreänä keitaana, helposti saavutettavana ja monipuoliseen liikuntaan ja leikkiin innostavana.

Joululehden myyntituotot käytetään vuosi toisensa jälkeen erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Niin on tänäkin vuonna ja lionsit ovat tukeneet Ukrainaa rahallisesti ja tavaralahjoituksin.

– Tässä kuussa osallistuimme yhdessä LC Lokalahden kanssa aggregaatin hankintaan. Se lähetetään Ukrainaan osana suurempana ryhmähankintaa tuhottua infrastruktuuria paikkaamaan, Suoja-Sjöblomn sanoo.

Tänä vuonna lionsit ovat avustaneet rahallisesti myös kaupungin lasten ja vanhusten toivelahjakeräyksessä. Yhdistys on tehnyt lahjoituksia myös eri syöpäjärjestöille sekä antanut avustuksia vaihto-oppilaille, hymypatsaiden hankintaan sekä stipendeihin.