Mikko Pietilä sairaalapalveluiden johtajaksi

0
Mikko Pietilä

Aluehallitus nimitti tiistaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt johtajan Mikko Pietilän Tyks sairaalapalveluita johtavan tulosaluejohtajan virkaan vuoden 2023 alusta. Aluehallitus teki valinnan suljettuna lippuäänestyksenä. Mikko Pietilä sai äänestyksessä 9 ääntä ja Satakunnan sairaanhoitopiirin vs. johtaja Petteri Lankinen 6 ääntä. Viran kokonaispalkka on 12 500 euroa kuussa.

Tyks sairaalapalveluissa työskentelee vuoden 2023 alusta lähtien noin 9 500 ammattilaista.

Tehtävään saatiin kaikkiaan kahdeksan hakemusta. Valintatoimikunta ja aluehallitus haastattelivat ehdokkaita syys-lokakuussa. Virka oli julkisessa haussa syyskuussa 2022. Tehtävään oli jo aiemmin valittu sisäisen hakumenettelyn kautta Petri Virolainen, mutta hän ei ottanut virkaa vastaan.