Nuvan vaalit joulukuussa– Nuoret voivat äänestää 20 ehdokkaasta

0

Uudenkaupungin nuorisovaltuuston vaalit järjestetään kouluissa torstaina 8. joulukuuta kello 9–13. Ennakkovaalit järjestetään saman viikon keskiviikkona uimahallilla kello 15–18. Äänioikeutettuja nuorisovaltuuston vaaleissa ovat kaikki 13–20-vuotiaat uusikaupunkilaiset.

Uudenkaupungin lukiosta ehdolla ovat Helmi Rantanen , Siiri Soininen , Bohumil Kotlár , Aamu Levanen , Julia Hauta-alus , Masi Pietikäinen ja Sanni Peltoluhta . Novidasta ehdolla on Nanna Pietikäinen . Kalannin koulusta ehdolla ovat Siiri-Emilia Lindström , Nanna Kukkula , Anni Kulmala ja Adaeze Adigwe .

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun ehdokkaita ovat Emil Haijanen , Maisa Kari , Senni Soininen , Elsa Sappinen , Sisu Broström , Micci Chryussanthou ja Thiago Castro Netto . Ehdokkaana on myös jo työelämässä mukana oleva Silja Santaniemi .

Nuvan vaaleissa valitaan kaupungin joka kuukausi kokoontuvaan nuorisovaltuustoon puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet. Osa nyt ehdolla olevista on istunut jo aiempia kausia nuorisovaltuustossa.