Poliisi jatkaa tehostettua rattijuopumusvalvontaa

0

Lounais-Suomen poliisi on kuluneen syksyn aikana tehostanut rattijuopumusvalvontaa alueella. Myös pikkujouluaikana poliisin tehovalvonnan kohteena ovat päihtyneet kuljettajat.
Lounais-Suomen poliisi on syksyn ajan tehnyt viikoittain laajoja liikenteen valvontaiskuja, ns. massapuhallutuksia, joissa jokaisessa yksittäisessä ratsiassa on puhallutettu useita satoja kuljettajia.
Syyskuun ja marraskuun alun välisenä aikana poliisi on puhalluttanut tuhansia kuljettajia ympäri Lounais-Suomea. Valvontaiskujen avulla poliisi on saanut liikenteestä kiinni useita päihtyneitä kuljettajia.
– Kokonaisuudessaan tien päältä rattijuopumuksia ja törkeitä rattijuopumuksia on Lounais-Suomessa kirjattu syys-lokakuun aikana miltei 400. Se on noin 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, kertoo ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisilaitokselta.
Poliisin tehostetun valvonnan tavoitteena on nostaa kiinnijäämisen riskiä ja näin parantaa yleisesti liikenneturvallisuutta sekä kaikkien tielläliikkujien turvallisuuden tunnetta.
– Jokainen liikenteestä poistettu päihtynyt kuljettaja vaikuttaa positiivisesti liikenneturvallisuuteen ja vähentää onnettomuusriskiä eli mahdollisesti henkilövahinkoja ja liikennekuolemia, Peltola muistuttaa.
Tehostettu rattijuopumusvalvonta jatkuu Lounais-Suomessa myös pikkujoulukauden aikaan. Poliisi kohdentaa valvontaa etenkin viikonloppuiltoihin ja öihin. Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös viikonlopun aamuliikenteessä.
– Jos pikkujoulujuhlintaasi kuuluu alkoholia, jätä suosiolla auto kotiin, Peltola sanoo.
Rattijuopumusten määrissä on yleensä havaittavissa tilastollinen piikki juuri marras-joulukuun viikonloppuina.
– Poliisi tietenkin toivoo, ettei liikenteestä kuljettajan paikalta tavattaisi yhtäkään humaltunutta juhlijaa, Peltola toteaa.