Pysäköidään harkiten

0

Uudenkaupungin palveluyrittäjien keskuudessa on mietitty, mitä tehdä keskustan pysäköinnille. Harmina ovat ne autoilijat, jotka tulevat keskustan ulkopuolelta töihin keskustaan tai lähtevät bussilla päiväksi muualle. Auto jätetään parkkiin keskustaan, totta kai, eihän siinä mitään pahaa ole. Yrittäjien harmiksi autoja pysäköidään kuitenkin myös paikoille, jotka ovat tarkoitettu heidän asiakkailleen. Pysäköintikyltti, jossa pysäköinti on rajoitettu puoleen tuntiin tai tuntiin, ei vaikuta autoilijoihin, koska kaikki tietävät, ettei täällä pysäköintisakkoa saa.

Tänä syksynä yrittäjät ovat pohtineet jopa sitä, pitäisikö kaupunkiin hankkia parkkipirkot, parkkipatet tai lappuliisat, jotta liikkeiden pysäköintipaikat saataisiin oikeaan käyttöön. Vielä niin ei ole päätetty, vaan nyt testataan myönteisempää keinoa. Uudenkaupungin Yrittäjät, Uudenkaupungin kaupunki ja Uudenkaupungin Sanomat ovat tänä syksynä yhdessä kampanjoineet paremman parkkeeraukseen puolesta. Vetoamme autoilijoihin, että liikkeiden asiakaspaikat jätettäisiin asiakkaille ja pitkäaikaista pysäköintipaikkaa tarvitsevat parkkeeraisivat autonsa muualle.

Pitkäaikaisia pysäköintipaikkoja on hyvin tarjolla Uudenkaupungin keskustassa. Auton voi pysäköidä esimerkiksi Leijonapuiston pysäköintialueelle, Kalarannan tai Vuorikadun vinoparkkiin tai esimerkiksi Mörnen alaparkkipaikalle, jos on hyppäämässä bussiin. Risteyksessähän on linja-autopysäkki. Talvisin käytössä on myös saaristolaivojen parkkialue, kesällä auton voi jättää jäähallin edustalle.

Pysäköinti pikkuisen kauemmas vaatii autoilijalta viitseliäisyyttä, mutta on se varmasti mukavampi vaihtoehto kuin että tuulilasissa olisi työpäivän tai reissun jälkeen odottamassa sakkolappu.

Teija Uitto